Döviz Kuru ve Altın Fiyatlarında Flaş Hareketlilik-İşte En Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Döviz kurları 25 Mart 2019 gününe flaş bir hareketlilikle başladı. Sabah saat 6 sularında düşüşe geçen döviz kurları , piyasaların açılması ile tekrar yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum.

Döviz Kuru ve Altın Fiyatlarında Flaş Hareketlilik-İşte En Son Fiyatlar

Son dakika haberi: Döviz ve altında hareketlilik.

Pİyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre döviz kurları ile altın fiyatlarında hareketlilik devam ediyor.

MERKEZ BANKASI 'NDAN AÇIKLAMA

Son günlerde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik üzerine Merkez Bankası bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada rezervleri güçlendirme politikasının devam ettiğine yer verildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz ekonomisine ilişkin makro göstergeler koordineli politika adımlarının etkisiyle dengelenme sürecinin devamına işaret etmektedir. Öncü veriler ilk çeyrekte yurt içi talepte ılımlı bir toparlanmanın gerçekleştiğini göstermektedir. Mal ihracatı ve turizm talebindeki güçlü seyirle birlikte net ihracat büyümeye yüksek katkı vermektedir. Bu çerçevede cari dengedeki iyileşmenin hızlanarak sürmesi beklenmektedir.

Ekonomik dengelenme sürecinde para politikası fiyat istikrarı hedefi doğrultusunda şekillenirken maliye politikası ile güçlü eşgüdüm enflasyonla mücadeleyi desteklemektedir. Diğer taraftan, Merkez Bankası rezervlerini güçlendirme politikasına kararlılıkla devam etmektedir. Bu doğrultuda, geçtiğimiz yıl finansal piyasalarda yaşanan oynaklıklar sonrasında rezervlerde artış trendi gözlenmiştir. Brüt rezervlerde yaşanan dalgalanmalar ise olağan işlemlerden ve dönemsel unsurlardan kaynaklanmakta olup öngörülmeyen bir durum söz konusu değildir.

Finansal piyasalarda gözlenen oynaklıklar ve sağlıksız fiyat oluşumları yakından takip edilmekte olup para politikası ve likidite yönetimine ilişkin tüm araçlar, fiyat istikrarını sağlamak ve finansal istikrarı desteklemek amacıyla kullanılmaya devam edilecektir."

DOLARDA SON DURUM NE?

Cuma günü 5.74 TL seviyesine kadar yükselen dolar kuru, gece saatlerinde düşüşe geçti ve 5,56 TL seviyesine kadar geriledi. Bugün dolar 5,62 TL seviyesine kadar çıktı. Güne bu seviyeden başlayan dolar kuru, öğle saatlerinde 5,6556 TL seviyesine geldi.

EURO KURU

Saat 6 sularında 6,41 TL seviyesinde olan euro kuru da 6,34 TL seviyesine geriledi.Güne bu seviyeden başlayhan euro 6,39 'a yükseldi.

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurları ile paralel olarak altın fiyatları da yükselişe geçti. 240 TL seviyesine kadar gelen gram altın fiyatı, bugün düşüşe geçti ve 237 TL seviyesine kadar geriledi. Öğle saatlerine gelirken gram altın yine yükselişe geçti ve 239 TL seviyesini buldu. Çeyrek altında 387 TL seviyesinde. İşte diğer altın cinslerinin fiyatları.

KAMUBULTENİ.COM  |  ANKARA

Kamubulteni.com  |  Ankara