Döviz Kuru ve Altın Fiyatlarında En Son Durum

Son dakika: Döviz kurları ve altın, bugün dalgalı seyirle başladı. Son günlerde rekor üstüne rekor kıran piyasalar önceki gün Merkez Bankasının hamlesi ile nefes aldı. İşte döviz kuru ve altın fiyatlarında son durum.

Döviz Kuru ve Altın Fiyatlarında En Son Durum

ABD ile çıkan gerilim ekonomik savaşa döndü ve dolar, son günlerde ciddi şekilde yükseldi. Seçimden önce 4,90 civarında olan ve düşmesi için sürekli olarak seçim sonrasındaki dönemin işaret edildiği dolar, önceki gün 7 TL'yi aştı. Tüm zamanların rekorlarını alt üst eden piyasalar, Merkez Bankasının döviz hamlesi sonrası az da olsa nefes aldı ve 7 TL'nin üzerini gören dolar inişe geçti. Bugün sabah saatlerine 6,70 civarında başlayan dolar kuru, saatler 13,15'i gösterdiğinde ise 6,5179 TL seviyesine geriledi. 8 TL'nin üzerini gören Euro ise Dolarla orantılı olarak az da olsa düştü ve 7,49 seviyesine geldi. 

Döviz kurları ile paralel olarak altın fiyatları da son günlerde rekor üstüne rekor kırdı. Yatırımcısını güldüren altın bugün bir miktar düştü.  Kapalı çarşıda altın Sekabet fiyatları ise şu şekilde;

HERKESİN PARASI VE MEVDUATI GÜVENDE

Döviz kurları ile altın fiyatlarının sürekli olarak artması ile birlikte gündemde asılsız çokça bilgi de dolaşmaya başladı. En çok konuşulan iddia ise mevcuat hesaplarındaki dövizlere el konulacağı iddiasıydı. Ancak bu iddia art arda gelen açıklamalarla yalanlandı ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığı dile getirildi. 

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, Anadolu Ajansı Finans Masası'na konuk oldu ve ekonomi gündemini değerlendirdi. Ateş açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

*DenizBank'ta dünya kadar dövizin TL'ye döndüğü haberini alıyoruz.

*Bu spekülasyonlara meydan veren tarafta biz olmayalım. Alan-satan tarafta zarar olmasın.

*Ekonomik birimler ve bankacılık sektörü birbirine kenetlendi.

*Yüzde 3'ler 4'ler seviyesindeki bir büyüme bizi rahatlatır.

İDDİALAR ASILSIZDIR: SPEKÜLASYONLARA MEYDAN VERİLMEMELİ

*Mevduata el koymak ne demek? Böyle spekülasyonlara meydan verilmemeli.

*Türkiyemiz ve insanımız bırakın bu spekülatif hareketleri, çok ağır krizleri bile atlatacak dayanışma ruhuna sahip.

Kamubulteni.com  | Ankara