Döviz Kuru ve 24 Ayar Gram Altın Fiyatları Fırladı: İşte Güncel Dolar Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatı (Neden Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Dolar ile altın fiyatlarında az önce sert bir yükseliş başladı. Dolar kuru kısa sürede 20 kuruş yükselirken gram altın 12 TL'den fazla değer kazandı.

Döviz Kuru ve 24 Ayar Gram Altın Fiyatları Fırladı: İşte Güncel Dolar Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatı (Neden Yükseliyor?)

Son dakika : Dolar ve gram altın fırladı.

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Gece saatlerinde dolar kuru ile altın fiyatlarında çok hızlı bir yükseliş görüldü. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru dakikalar içinde 20 kuruştan fazla değer kazanırken gram altın 12 lira değer kazandı. ,

DOLAR KAÇ TL OLDU?

Gelen son bilgilere göre dolar kuru, gündüz 4.23 TL seviyesinde seyrederken az önce hızlı şekilde yükselerek 7.44 TL seviyesine kadar çıktı. daha sonra bir miktar düşen dolar 7.40 TL 'de seyrediyor. İşte dolar kurundaki değişimin grafiği:

Euro kuru da dolar ile birlikte yükseldf ve 9,01 TL'yi gördü.

Dolar kurunun artışı ile ilgili bugün bir haber yayımlayan Reuters, artışı Berat Albayrak açıklamalarına bağladı. Reuters Haber Ajansı'nın son dakika olarak aktardığı analizde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Berat Albayrak dönemine ait ekonomi politikalarını savunmaya başladığı bir zamanda TL'nin bu yılki kazanımlarının neredeyse yarısını kaybettiğine dikkat çekildi. 

Reuters analizine göre, rezerv kayıpları ile gündeme gelen Hazine ve Maliye eski bakanı Berat Albayrak’ın yeniden kabinede görev alma olasılığına ilişkin söylentilerin dolar üzerinde baskıyı artırdığını belirtti.

ANİ YÜKSELİŞİN ASIL NEDENİ

ABD 10 yıllık Hazine getirisi hızlı bir hareketle % 1,6'nın üzerine çıktı.

Piyasa oldukça gergin.

Enflasyon konuşmaları bir dip dalga oluştuyordur

Dolar-TL hareketinin sebebi de bu.

O faiz yükselince Türkiye faizi ile reel fark azalıyor

GRAM ALTIN

Gündüz 411 TL 'de olan gram altında da sert yükseliş başladı. Gelen son verilere göre gram altı nbi anda 423 liraya çıktı. 

Çeyrek altında da sert yükseliş görüldü ve çeyrek 692 liraya kadar çıktı.