Domatesin Kilosu O Tarihte 9-10 TL Olacak

Dünya Gazetesi 'nden Ali Ekber Yıldırım, bugün kaleme aldığı yazısında domates ve tavuktaki artışın nedenlerini aktardı ve domates fiyatlarının daha da artacağını söyledi.

Domatesin Kilosu O Tarihte 9-10 TL Olacak

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı bu günlerde, market ürünlerine art arda zamlar geliyor. Yüzde 500'lere varan zamlarla birlikte her sey ateş pahası oldu.

Ekonomik sorunlar her zaman olduğu gibi dar gelirliyi vuruyor. Asgari ücret ile geçinmeye çalışan işçiler zaten ay sonunu zor getiriyordu , hatta getiremiyordu. son gelen zamlarla birlikte artan fiyatlar, dar gelirli vatandaşların yanı sıra (Tabiri caizse) zengin olmayan herkessi vurdu.

Dünya gazetesinden Ali Ekber Yıldırım, bugün kaleme aldığı yazısında, domates fiyatlarına değindi ve domatesin en çok üretildiği yerlerden birinin Antalya olduğunu belirterek "Özellikle seralarda yetiştirilen domates çeşitlerinin başlangıç fiyatı da ağırlıklı olarak burada belirleniyor" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, bugün yayımlanan yazısını, "Domates ve tavuk etinde fiyat artışının nedenleri" başlığıyla kaleme aldı.

Yıldırım bu yazısında, domates ile tavur etinde yaşanan artışlara değindi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bir geçiş dönemi yaşanıyor. Bu nedenle fiyatlar yükseliyor. Ayrıca tuta zararlısı nedeniyle her yerde üretimde bir miktar düştü. Yaylalarda bile tuta zararlısı etkili oldu. İklim şartları da olumsuz geçti. Bu kadar çok olumsuzluk bir araya gelince domates azaldı,üretim arttı.

Ekim ayı ortalarında sera üretimi piyasaya yaygın olarak çıkacak. O tarihe kadar büyük kentlerde tüketici domatesi 9-10 liradan alacak."

NAKLİYE, PAKET FİYATLARI ARTIYOR

Yıldırım, açıklamasının devamında, domates ile diğer ürünlerde fiyat artışının tek nedeninin üretim dönemi olmadığını söyledi. Üretim maliyetlerin yükseldiğini söyleyen Yıldırım, "Üreticinin girdileri artıyor. Ürünün tüketim yerlerine taşınması için yapılan nakliye giderleri artıyor. Ürünün konulduğu paketlerin fiyatı artıyor" ifadelerini kullandı.

Kamubulteni.com  | Ankara