Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Altına Neler Oluyor? Dakikalar İçinde Anlamsız Hareketlilik

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında ve dolar kurunda dün yaşanan sert ve ani hareketlilik bugün de yaşanmaya başladı. Az önce dolar kuru ile gram altında dakikalar içinde hızlı yükseliş görülürken bir anda sert düşüş görüldü.

Dolar/TL ve 24 Ayar Gram Altına Neler Oluyor? Dakikalar İçinde Anlamsız Hareketlilik

Dolar ve gram altında yükseliş yeniden başladı ama yükseliş kısa sürdü.

Dün gün içinde iki defa sert yükselen dolar kuru ile altın fiyatları, gece saatlerinde düşmeye başladı. Dün sabah 460 TL olan gram altın , 10.00 civarında sret yükseldi ve 470'i gördü. Daha sonra düşüşe geçen gram altın, 465 TL ye geriledi ancak akşam saatlerinde yeniden bir yükseliş başladı ve dakikalar içinde gram altın 477 TL ye kadar çıktı. Sonra yeniden düşüş başladı ve 462 TL seviyesine kadar gram altın geriledi.  Dolar kurunda da aynı hareket yaşandı. Dün 7.65 TL ile güne başlayan dolar kuru, anlık yükselişle 7,80'e geldi ve sonra 7,73'e geriledi. Akşam yine başlayan yükseliş 7,94 TL'de durdu.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Sabah saatlerinde 7,88 TL olan dolar kuru, az önce yükselişe başladı ve 7,95 TL seviyesine kadar geldi.Ancak 1 dakika içinde dolar kuru 7,85 TL'ye geriledi.

GRAM ALTINDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre sabah 462 TL seviyesinde olan gram altın hızlı bir yükselişe girdi ve 468 TL'ye geldi. Ancak gram altın 1 dakika hatta saniyeler içinde 468'den 462'ye geriledi. İşte gram altında yaşanan değişim:

ONS ÇÖKTÜ

Altın ons fiyatında ise son 3 ayın en düşük seviyesi görüldü. Son verilere göre altının ons fiyatı 1829 Dolara kadar geriledi. 

GoldSilver Central Yönetici Direktörü Brian Lan, “AstraZeneca-Oxford aşısına dair haberlerle birlikte birçok yatırımcı altın satıp riskli varlıklara yöneldi. Faiz oranları göz önüne alındığında uzun vadede altının yükselmek için hala şansı var.” dedi.

Altın fiyatları, yatırımcıların altına dayalı Borsa yatırım fonlarından çıkmaya başlamasıyla birlikte Mart ayından sonraki en uzun düşüş serisine doğru ilerliyor.

Pfizer’in geçen hafta duyurduğu koronavirüs aşısıyla ilgili iyimserlik devam ederken Oxford Üniversitesi ve AstraZeneca’nın üzerinde çalıştığı aşının yaşlılarda güçlü bir bağışıklık oluşturduğu tespit edildi.

Külçe altın pozitif aşı haberleri ve mali teşvik paketine dair belirsizlikler ile birlikte düştü. Trump yönetimi ve Fed arasında, acil pandemi borç verme programının uzatılıp uzatılmayacağı konusunda anlaşmazlık sürüyor.