Dolar/TL Sert Yükseldi (Dolar Kuru Neden , Niye Yükseliyor?)

Son dakika haberi: Piyasalarda hareketlilik hızlandı ve dolar kuru dakikalar içinde hızlı yükselerek kritik 7.20 TL seviyesini geçti.

Dolar/TL Sert Yükseldi (Dolar Kuru Neden , Niye Yükseliyor?)

Dolarda hareketlilik hızlandı.

Son dakika haberi: Piyasalar akşam saatlerinde hareketlendi. Dünden bu yana yükselişe geçen dolar kurunda yükseliş , az önce hızlandı ve dolar dün kırdığı 7.10 TL'lik seviyeden sonra 7.20 TL seviyesini de geride bıraktı. 

ABD'DEN S-400 AÇIKLAMASI

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby'den S400'ler hakkında açıklama geldi. Türkiye’nin Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alımı nedeniyle F-35 uçaklarının ortak üretimi ve satışı programından çıkartıldığını  söyleyen Kirby, bu durumun sürdüğünü söyledi. Pentagon Sözcüsü Kirby açıklamasının devamında, Türkiye'nin geçtiğimiz dönemlerde almak için çokça girişimlerde bulunduğu, ancak ABD tarafından onaylanmaması nedeniyle alınamayan Patriotlar için Türkiye'yi suçladı ve skandal açıklamasında,  “Türkiye’nin son 10 yılda ABD’den Patriot savunma sistemi satın almak için çok sayıda fırsatı vardı ama bunun yerine Rusya’ya gelir, erişim ve nüfuz sağlayan S-400’ü seçtiler” dedi.

Duruşlarının değişmediğini söyleyen Kirby, "Türkiye'yi S-400 sistemini elinde tutmamaya çağırıyoruz. Türkiye uzun süreli ve değerli bir NATO müttefiki ancak S-400 satın alma kararları Türkiye'nin ABD ve NATO müttefiki olarak sahip olduğu yükümlülüklere ters düşüyor" dedi.

DOLAR HIZLI YÜKSELDİ

Geçen hafta 7 liranın altında seyreden dolar kuru hızlı bir yükselişe girdi ve bugün 7.20 TL sınırını aşarak 7,24 liraya kadar geldi. İşte dolar kurunda yaşanan değişimin grafiği:

Grafik altin. in sayfasından alınmıştır. 

Euro 8,78 TL iken gram altın 415 lira seviyesinde seyrediyor. 

Altın fiyatları, 10 yıllık ABD Hazine tahvili faizlerinin gün içerisinde 7 baz puana yakın artarak, son bir yılın en yükseğine tırmanmasıyla beraber kısa bir sürede 20 dolardan fazla düşüş kaydetti.  Altın ons fiyatı 1790 dolara geriledi.