Dolar/TL Düşecek mi Yükselecek mi? Dünyaca Ünlü Şirket Kur Tahmini Yayımladı

Citigroup bir değerlendirme raporu yayımladı. Yayımlanan raporda, ekonomide görev değişiklikleri ve reform açıklamalarının Dolar/TL'ye etkisi ve önümüzdeki günlerde TL'nin nasıl bir seyir izleyeceği konusuna değinildi.

Dolar/TL Düşecek mi Yükselecek mi? Dünyaca Ünlü Şirket Kur Tahmini Yayımladı

Dolar düşecek mi çıkacak mı?

Geçtiğimiz haftalarda rekor seviyeye kadar çıkan dolar kurunda geçen hafta hızlı bir düşüş görüldü. 6 Kasım 2020 Cuma günü 8.52 TL ile tarihinin en yüksek seviyesine kadar tırmanan dolar kurunda geçen hafta 90 kuruşluk düşüş yaşandı. PAzartesi günü başlayan düşüş Cumaya kadar devam etti ve dolar kuru 7.62 TL'ye kadar geriledi. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise dolar kuru yatay seyrediyor. Gelen son bilgilere göre dolar kuru 7.67 TL seviyesinde işlem görüyor. 

EN İYİ DOLAR TAHMİNCİSİ AÇIKLAMA YAPTI

Bloomberg 'in aktardığı bilgiye göre bir dolar tahmini yayımlandı. Yılın üçüncü çeyreğinde dolar kuru ile ilgili yaptığı tahminleri tutan Citi, yeni bir güncellemeye gitti. Ekonomide son günlerde gelen görev değişiklikleri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın reform açıklamasının ardından Citi, TL'de yönü pozitife çevirdi. 

BİR ŞİRKET DAHA POZİTİFE ÇEVİRMİŞTİ

Societe Generale tarafından yayımlanan güncelleme raporunda TL için değerlendirme pozisyonu pozitife çevrilmişti. Bu açıklama sonrası bir değerlendirme raporu da Citi'den geldi ve TL varlıkları için değer pozitife çevrildi. 

Citi stratejisti Louis Costa tarafından hazırlanan değerlendirme raporunda,  "Önceki notlarımızda daha ortodoks politika duruşu konusunda ikna edici olması için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın daha somut adımlar atması gerektiğini belirtmiştik. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni TCMB'nin ortodoks politikalarını temin eden ve enflasyon dinamiklerinde istikrarı sağlamak için 'acı reçete' mesajı verdiği açıklamalarıyla bu sinyalin geldiğini düşünüyoruz" denildi. 

"ERDOĞAN HİÇ BU KADAR ŞAHİN BİR KONUŞMA YAPMADI"

Yayımlanan söz konusu notta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "hiç bu kadar 'şahin' bir konuşma yapmadı" denildi. Kurum bu değerlendirmelerinin ardından TL, Türk tahvilleri ve CDS'leri ile ilgili pozisyonunu pozitif yönde güncellediğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz hafta grup toplantısında yaptığı açıklamasında,  "Ülkemizi riski az, güveni yüksek, kazancı tatminkar bir cazibe merkezi haline getirmekte kararlıyız. Makro ekonomik isitkrarı tahkim edeceğiz. İş ve yatırım ortamını daha cazip hale getirmek istiyoruz. Ekonomi yönetimi uluslararası yatırımcılarla yakın temas halinde olacak. Bu yatırımcılarla bir dizi toplantılar yaparak bizzat anlatacağız. Yapısal reformlar sürecek." demişti. 

EN İYİ TAHMİNCİ CİTİ OLMUŞTU

Bloomberg'in aktardığı verilere göre son dönemlerde en iyi kur tahmincisinin Citigroup olduğu aktarıldı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA