Doların Gücü Arttı: Altından Vazgeçme Eşiği - Piyasa Uzmanı Açıkladı

Ons altın doların altı ayın en yüksek seviyesinden gerilemesiyle 1.920 dolara çıktı. ABD ekonomisinden gelen verilerle dolar güçlenirken altın düşerek haftayı kayıpla kapattı. Gram altın ise gelişmelere bağlı olarak hafta boyunca yatay seyrine devam etti. Piyasalar Fed’in faiz kararına odaklanırken uzmanlar altından vazgeçme eşiğini açıkladı.

Doların Gücü Arttı: Altından Vazgeçme Eşiği - Piyasa Uzmanı Açıkladı

Dolar cuma günü altı ayın en yüksek seviyesinin altına inmesinin ardından gelen ekonomik verilerle yeniden toparlandı. Ons altın dolardaki kısa süreli gerilemeden destek alarak 1.920 dolarla haftayı kapattı. Yurt içinde gram altın Türkiye’de piyasaların kapalı olduğu saatlerde 1.665 seviyelerine kadar yükseldikten sonra 1.656 TL’ye indi.

ABD’den Gelen Veriler Doları Destekledi

Ons altın ABD’den gelen ekonomik veriler sonrasında yaşadığı toparlanmanın ardından haftayı düşüşle kapattı. ABD'de yeni işsizlik başvuruları ağustos ayının son haftasında altı aydan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi;

ABD'de ISM Hizmetleri PMI'ı da Ağustos'ta beklenmedik bir şekilde 54,5'e sıçrayarak hizmetler sektöründe altı aydaki en güçlü büyümeye işaret etti. Böylelikle 52,5 olan tahminlerin oldukça üzerinde gerçekleşti. Piyasalar bu ay Federal Reserve'den şahin bir duraklama görüyor ve bu bir sonraki toplantıda potansiyel bir faiz artırımı sinyali verebilir.

1.800 Doların Altına İnmeden Vazgeçmem

Kriptokoin’de yer alan habere göre aracı kurum DeCarley Trading’in kurucu ortağı Carley Garner altın fiyatları için çarpıcı yorumlarda bulundu. CME FedWatch-Tool’a göre Fed’in bu ay faizleri sabit bırakma ihtimali yüzde 90’ın üzerinde. Kasım ayında faiz artışı ihtimali ise sadece yüzde 50.

Garner piyasasının yakın vadede dalgalı seyredeceğini ifade ederken ons altının 1.900 dolar civarındaki desteği yeniden test etmesinin mümkün olduğunu söyledi. Garner, düşüş ivmesinin artması halinde 1.880 dolara kadar düşmesine şaşırmayacağını sözlerine ekleyerek 1.800 doların altına inmedikçe altından vazgeçmem ifadelerini kullandı.