Doların Ateşi Sönmüyor! Merkez Bankasından Müdahale Gelir mi?

Dolar/TL’de yeni rekorlar kırılırken Merkez Bankası’ndan müdahale edip etmeyeceği merak konusu oldu. Dolar kuru yüzde 7’ nin üzerinde değer artışı ile 23 TL’ yi geride bıraktı.

Doların Ateşi Sönmüyor! Merkez Bankasından Müdahale Gelir mi?

Dolardaki sert hareketlerin yaşandığı dönemlerde Merkez Bankası sözlü müdahale yada birçok defa döviz satarak TL’yi desteklemişti. Benzeri bir yöntemle dövize müdahale gerçekleşir mi merak ediliyor. Öte yandan, doların rekor kırdığı Aralık 2021’de Korumalı Mevduat (KKM) açıklanmış ve dolar bir gecede rekor değer kaybetmişti.

Yıl Sonu Dolar Tahminleri Revize Edildi

Seçimlerin ardından tekrar hız kazanan dövizlerdeki artış sonrası birçok kurum yıl sonu Dolar/TL tahminlerini revize etti.

  • Commerzbank yıl sonu Dolar/TL tahminini 20 seviyesinden 25’e yükseltirken, 2024 yıl sonu beklentisini 30 olarak açıkladı.
  • Goldman Sachs ise Dolar/TL kurunun 12 ay sonra 28 liraya yükseleceğini öngördü.

Merkez Bankası Başkanlığı’na Yeni Atama Beklentisi

Merkez Bankası Başkanlığı için değişiklik yapılması gündeme gelirken, ismi geçen adaylar arasında olan Hafize Gaye Erkan bulunuyor. NTV'nin haberine göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde finans alanında çalışmaları bulunan Hafize Gaye Erkan üç gün önce Türkiye’ye geldi ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüşme gerçekleştirdi.

Bu hızlı yükselişi, yeni ekonomi yönetiminin alternatif bir yöntem bulup yavaşlatması söz konusu olacak mı ilerleyen günlerde göreceğiz.