‘Doların Adı Var Kazancı Yok’ Ünlü Ekonomistten Karlı Yatırım Araçları Açıklaması

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolardan daha kazançlı olan dövizleri açıkladı. Doların adı var getirisi yok diyen Memiş döviz yatırımı yapmak isteyenlere karlı yatırım araçlarını açıkladı.

‘Doların Adı Var Kazancı Yok’ Ünlü Ekonomistten Karlı Yatırım Araçları Açıklaması

BDDK kararıyla dengesini şaşıran piyasalar sonrası yatırımcılar ne yapacağını şaşırmış durumda. Hangi yatırım araçları daha karşı hangisine yatırım yapmak gerekiyor diye düşünen yatırımcılara İslam Memiş’ten tavsiyeler geldi.

Altın ve borsaya yatırım yapmak istemeyip dövize yatırım yapmak isteyenler için Memiş Euro ve Sterlin’i önerdi.

Memiş, BDDK hamlesiyle alınan kararlarla ilgili, “Özellikle BDDK'nın kararından sonra döviz kurlarında emtia fiyatlarında yaşanan gerileme ile birlikte TL'de bekleyen yatırımcısının burada ciddi anlamda fırsatlar bulduğunu gördük. Bilhassa yine pazartesi günü geniş bant aralığında dalgalanan kur vardı karşımızda.

Dolar kuru 16.07 seviyelerine kadar gerilemişti. Gram altının fiyatı 950 lira seviyesine kadar gerilemişti. Gün içerisinde tekrar hızlıca toparlandı ve dün de direnç seviyesini zorladı’’ dedi.

Dolar kurunun geniş bant aralıklarının tekrar gündeme geleceğini açıklayan İslam Memiş, "Borsa İstanbul açılış endeksi 2490 puanda kapanış yaptı. Ben ralli beklentimi yeni zirve beklentimi sürdürüyorum. Özellikle borsa tarafındaki geri çekilmeler oldukça yeni rallilerle yükseliş trendini devam ettirebilir.

Dolar/TL kuru 16.65 seviyelerinde şu an. Gün içerisinde 16.56-16.76 aralığını takip edeceğim. Biraz geniş bant aralıkları tekrar gündeme gelmeye başladı. Özellikle geçen haftalarda biraz daha dar bant aralıklarında yükselişlerin biraz daha sınırlı olduğunu görüyorduk’’ açıklamasını yaptı.

Memiş açıklamalarında geniş bant aralıklarına hazırlıklı olunması gerektiğini belirterek bankaların makas aralıklarına da dikkat edilmesi uyarısını yaptı.

Dolar’dan daha kazançlı yatırım aracının Euro ve Sterlin olduğuna değinen İslam Memiş, ‘’Euro ve sterlin, dolardan daha alınabilir bir seviyede. "Döviz alacağım, altın almıyorum, borsaya girmiyorum…" O zaman bir kağıt parayı satın alacaksan özellikle euro/dolar paritesinde 1.17 seviyesinden 1.05 seviyesine gerilediğini bilmen lazım.

Sterlin/dolar paritesinde 1.30 seviyesinden 1.22 seviyesine sert bir şekilde gerilediğini bilmeniz gerekiyor. Kağıt para yatırımı yapmak istiyorsan illa bunun adı ısrarla dolar olmamalı. Adı var, kazancı yok’’ ifadelerini kullandı.

Doların son 20 yıldaki getirilerine bakıldığında her zaman diğer emtialardan daha az kar getirdiğine değinen Memiş, doların bu kadar konuşulmasının nedenini ülkenin dolara bağımlı olmasına bağladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /