Doları olan karalar bağlayacak! Selçuk Geçer ilk kez açıkladı

Doları olanlara uzman isimlerden kötü haber geldi. Selçuk Geçer dolar yatırımcısı ve borcu olanlara özel uyarılar yapıldı. Merkez Bankası'nın faiz artırımı konusundaki açıklamaları...

Doları olan karalar bağlayacak! Selçuk Geçer ilk kez açıkladı

500 puan faiz artışıyla beraber yüzde 50 seviyelerine yükselen faiz oranlarıyla beraber piyasalarda geri çekilmeler yaşandı. Geçer'de Merkez Bankası'nın faiz artımı konusunda çarpıcı açıklamalara bulundu. Yalnızca faiz artışı değil yüzde 50 seviyelerine gelinmesiyle beraber Amerika'dan ve Avrupa'dan daha az faiz verildiği belirtildi.

ESKİ SİSTEME GERİ DÖNÜŞ
Ekonomist Selçuk Geçer, IMF ile masaya oturulmasının daha yüksek ihtimal olarak görüldüğü belirtilirken bunun nedeni ise açıklandı. Faiz artışıyla beraber Mehmet Şimşek'de yabancılara gittiğini söyledi. İstediklerini verelim yeteri para getirin ifadeleri kullanıldı. Yabancılar paralarını getirmediğinden faizlerin indirilmesi gerektiğine değinildi.

doları olanlara uyarı
100 BİN DOLARI 80 BİN DOLAR OLARAK GÖTÜRDÜ
Geçer, Türkiye'ye yabancı sermayesinin gelmesiyle beraber zor olduğuna değinilirken kur riski yer alırken yüksek faiz getirisine değinildi. Yüzde 50'yi alıp giderecek ifadelerini kullanan Geçer, enflasyonun ilgilendirilmediğini belirtti. Kur atağı olarak kaçınılmaz hale gelirken 100 bin dolar 80 bin dolar olarak götürdüğünün altını çizdi.