Dolarda Yükseliş Sürerken Kur Tahmini Geldi

Dolar kuru ile ilgili Erol Mütercimler'den son dakika açıklaması geldi. Mütercimler yaptığı açıklamada dolar kurunun hangi seviyeye çıkacağı konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Dolarda Yükseliş Sürerken Kur Tahmini Geldi

Son dakika haberi: Dolar kurunda korkutan tahmin.

Dolar kurunda yükseliş bugün de devam ediyor. Dolardaki yükseliş bugün de devam ediyor. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre sabah saatlerinde 7,33 TL seviyesinde olan dolar kuru , öğle saatlerinde yükselişe geçti ve 7,3797 TL seviyesine kadar çıktı.

Dolar kurunda yükselişin başlaması sonrası Erol Mütercimler bir video yayımladı. Yayımlanan videoda Mütercimler , dolar kuru için 10 TL seviyesini gösterdi.

Milli Gazete 'de yayımlanan yazıda  dolar kuru , aşı açıklaması sonrası geriledikten sonra bir miktar düştü. Düşüş sonrası yeniden yükselişe geçen dolar kuru bugün yeniden yükselişe geçti ve rekor kırdı.

Yaptığı analizler ve değerlendirmelerle sıkça söz ettiren Erol Mütercimler youtube kanalı üzerinden bir video yayımladı ve dolar kuru hakkında açıklamada değerlendirmede bulundu. "Dolar nereye kadar yükselecek?” sorusu hakkında değerlendirmede bulunan Mütercimler,  dolardaki yükselişin sürpriz olmadığını söyleyerek 2018 'de yaşanan şokun nedeninin dış kaynaklı olduğunu , ancak şuanda yaşanan dolar kurunun şokunun yapısal yanlışlıklar ve kötü ekonomi yönetimi olduığunu söyledi. 

Erol Mütercimler videosunda şu ifadeleri kullandı:

"Merkez Bankası tarafından dolar kurunu baskılamak için piyasaya para ve ucuz kredi dağıtıldı. Bu dağıtılan ucuz kredilerle millet koştu betona yatırım yaptı. O müteahhitler o paralarla Türk Lirası’na karşı olan güvensizlik, hükümetin ekonomik politikalarına olan güvensizlik nedeniyle dolar aldı altın aldı. Şimdi buraya lütfen dikkat edin. Şimdi burada stratejik yanlışlığa burada ki akıl oyununa lütfen dikkat ediniz. Bakın şimdi Merkez Bankası dolar kurunu baskılıyor mu? yani olması gereken değerden daha ucuz mu? Bu sefer ne oldu yurt dışındaki yatırımcılar paradan para kazanan o büyük kapitalist unsurlar Türkiye’deki ucuz doları almaya başladılar. Adamlar ucuz doları aldılar gittiler”

"IMF'YE GİDİLİRSE..."

Bir mala olan talep arttıkça fiyatının da artacağını ifade eden Mütercimler, "finansal bir gerçek olduğunu söylerken gerekli yapısal ve ekonomik düzenlemeler yapılmadıkça Türkiye’nin IMF’nin kapısında gitmekten başka çaresinin olmadığını," dedi. Erol Mütercimler IMF’ye gidildiği taktirde de dolar kuru 10 lira olacağını iddia etti.

DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar kuru 7.37 TL seviyesinde seyrediyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA