Dolarda Tarihi Artış Bekleniyor, Gözler Oraya Çevrildi!

Dolar kurunda gözler, Avrupa Merkez Bankası (ECB) BAŞKANI Christine Lagarde’in açıklamalarına çevrildi. Küresel piyasalarda bugün gözler Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ile Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde’in yapacağı açıklamaları ile beraber ABD Merkez Bankası (FED) Jerome Powel’in konuşmalarına çevirdi.

Dolarda Tarihi Artış Bekleniyor, Gözler Oraya Çevrildi!

Avrupa Merkez Bankası'nın yüksek enflasyon ile mücadele hususunda bugün faizleri arttırması bekleniyor için piyasalar artırımın ne kadar büyüklükte olacağına odaklandı.


Avrupa Merkez Bankası (ECB) Faiz Kararı Nasıl Olacak? 
Avrupa Merkez Bankası (ECB), bugün gerçekleştireceği toplantıda faiz artırımının büyüklüğünün 50 baz puan mı yoksa 75 bazı puan mı olacağına karar verecek.


Artışın 75 baz puan olması halinde Avrupa Merkez Bankası tarihinin en büyük faiz artırımı kararını almış olacak. 

Avrupa Merkez Bankası Toplantısı Ne Zaman Yapılacak, Başkanı Ne Zaman Açıklama Yapacak? 
Avrupa Merkez Bankası politika kararını ve ekonomiye yönelik yeni beklentilerini Türkiye saatleri ile 15.15'te kamuoyu ile paylaşacak. Avrupa Merkez Bankası Başkanı ise Türkiye saatleri ile 15.45'te düzenlenecek. 


Dolar Kurunda Son Durum Ne?
Dolar kuru, dün yatay seyir ile 18,22 TL'den işlem kapanmasını gerçekleştirmesinin sonrasında bugün ise piyasaların açılması ile beraber 18,23 lira seviyesinden alım satım işlemlerine tabi tutuluyor.


Analistler Ne Diyor? 
Analistlerin yapmış oldukları açıklamada ise bugün yurt içinde haftalık para ile banka istatistikleri yurt dışında ise Avrupa Merkez Bankası'nın faiz kararı ile Avrupa Merkez Bankası başkanının yapacağı açıklamalar ve Amerikan Merkez Bankası başkanının yapacağı konuşmalarının yanı sıra aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nde haftalık işsizlik başvurularının takip edileceği belirtiliyor.