Dolarda ibre kırmızıya dönüyor! O tarihte 7 TL birden paraşütsüz çakılacak

Dolar yatırımcıları dikkat! Bu günden itibaren 7 TL bir anda düşecek. Uzmanlar doların çökeceği konusunda uyarıyor. Peki dolar fiyatı ne zaman düşmeye başlayacak? İşte detaylar..

Dolarda ibre kırmızıya dönüyor! O tarihte 7 TL birden paraşütsüz çakılacak

Döviz kurundaki dalgalanmalar sürerken TCMB, 68 katılımcının katılımıyla hazırladığı raporda önemli verileri açıkladı. Söz konusu raporda dolar paritesinin bu yıl sonuna kadar 40 TL'ye ulaşmasının beklendiği belirtildi. Raporda ayrıca TCMB'nin faiz kararlarına ilişkin öngörülerde de bulunuluyor.

Ay ve yıl sonu dolar paritesi öngörüsünün açıklandığı raporun içeriğinde, TCMB nisan ayı son günü doların 32,91 TL olacağını tahmin etse de sonuç tablosu ekonomi için beklenenden çok daha iyi sonuçlar ortaya koyuyor.

DOLAR 40 TL'YE ULAŞACAK

Dolarda ibre kırmızıya dönüyor! O tarihte 7 TL birden paraşütsüz çakılacak

Nisan ayında 32,8 TL seviyelerinde olması beklenen doların, bu yaz gelecek turizm gelirleri sayesinde döviz krizini aşacağı iddia ediliyor. “Bankalararası döviz piyasasında ABD doları kuru hakkında ne bekliyorsunuz?” sorusunun cevabı rapora dahil edildi. Dolar kurunun cari yıl sonunda yani 31 Aralık 2024 itibarıyla 40.0098 TL'ye ulaşabileceği bildiriliyor.

Öte yandan Citibank'ın TL raporunda ise raporun tam tersi belirtiliyor. Dünyaca ünlü bankanın stratejistleri, önümüzdeki aylarda TL varlıklara sermaye girişi olabileceğini belirterek, Türk lirasında dolar karşısında uzun pozisyonun 6 ay vadeli işlemle (vadeli işlem) sağlandığını söylenirken gelecek bir tarihte teslim edilecek herhangi bir varlığın vadesinin, fiyatının veya miktarının bugün için belirlenip sözleşmeye bağlandığı ifade edildi.

CİTİBANK: DOLAR SATIN LİRA ALIN

Yerli fonların döviz mevduatlarından adım adım çekilmesine odaklanıldığını söyleyen yatırımcılara, altı ay vadeli vadeli sözleşmelerle "dolar satıp lira almaları" tavsiyesinde bulunuldu.

Bu tavsiyeye ilişkin risklerin arasında TCMB'nin bakış açısının daha güvercin bir bakış açısına doğru ani bir değişimi içermesi dikkate alındığında, Citibank stratejistleri bu görüş için hedeflerinin %5 getiri olduğunu ve Zarar Azaltma işleminin %2,5 kayıpla yapılması gerektiğini söyledi.

Analistler yayımladıkları notta, doğrudan baz faiz artırımı yerine makro ihtiyati tedbirler ile daha fazla odaklanabileceklerini belirterek, "Tüketici enflasyonunun yükselişe geçtiği bir dönemde daha fazla faiz artırımına yer var" ifadelerini kullanılar.