Dolarda Düşüş Hızlandı

Son dakika haberi: Dolar kurunda düşüş devam ediyor. Son 4.5 ayın en düşük seviyesine gerileyen dolar kuru 5,45 seviyesinde. Altın fiyatlarında ise dalgalı seyir devam ediyor.

Dolarda Düşüş Hızlandı

Dolar kurunda düşüş devam ediyor.

Son günlerde düşüş eğiliminde olan dolar kuru bugün son ayların en düşük seviyesine kadar geriledi. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar 5,45 TL seviyesine kadar  geriledi. Altın fiyatlarında sabah saatlerindeki yükseliş sonrası bir miktar düşüş yaşandı.

DOLAR KURU SON AYLARIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNDE

Dolar kuru , son 4.5 ayın en düşük seviyesine kadar geriledi. Mart ayının son günlerinden bu yana 5,50 TL seviyesinin altını görmeyen dolar kuru bugün 5,45 TL seviyesine geldi. 

DÜŞÜŞ FAİZ KARARI İLE BAŞLADI FED 'LE DEVAM ETTİ

Dolar kurunda düşüş , Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası 'nın faiz indirimine gitmesi ile birlikte başladı. 5,65 TL seviyesinde seyreden dolar kurunda bir düşüş eğilimi de Fed 'in faiz indirimi yapması sonrası başladı. Fed 'in 11 yıl sonra faiz indirimine gitmesi sonrası dolar kuru düşüşünü hızlandırdı ve 5,45 TL seviyesine kadar geriledi. 

ALTINDA TİCARET SAVAŞLARI ETKİSİ

Altın fiyatları ise son günlerde artışta. 2019 yılında en çok kazandıran yatırım aracı olan altın , geçtiğimiz hafta ABD 'nin Çin ticaret mallarına ek gümrük vergisi getirmesi sonrası bir anda 253 TL seviyesinden 260 TL seviyesine kadar çıkmıştı.

Piyasalardan alınan bilgilere göre gündüz saatlerinde 265 TL seviyesini gören gram altın, 263 TL 'ye geriledi. 

Çeyrek altın 419 TL 'den alınırken 428 TL 'ye satışa sunuluyor. 

Cumhuriyet altını ise 1734 TL 'den alınıp 1760 TL 'ye satışa sunuluyor.