Dolar Yükselir mi Düşer mi? Yok Artık Dedirten Dolar/TL Tahmini

dolar/TL tahmini ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Avrupa'da faaliyet göstermekte olan en önemli finans şirketlerinden Societe Generale'nin analistleri , önemli açıklamada bulundu ve 2021 sonu dolar tahminini yayımladı.

Dolar Yükselir mi Düşer mi? Yok Artık Dedirten Dolar/TL Tahmini

Dolarda korkutan tahmin.

Merkez Bankası Başkanının değişmesinin ardından rekor düzeyde kısa sürede yükelen ve 7.20 TL'den 8.40'a kadar yükelen dolar kuru, daha sonra kademeli olarak düştü ve şu sıralar 7,89 TL seviyesinden işlem görüyor.

Dolar kurunda yaşanan sert yükselişin ardından krokutan bir tahmin yayımlandı. Son saatlerde düşen ve durulan dolar / TL parametresi ile ilgili gelen tahminde, 2021 yılının ikinci yarısının da yükseliş içinde olacağı, sıçramalar görülebileceğine yer verildi.

 Avrupa’nın en önemli finans şirketlerinden biri olan Societe Generale'nin analistleri yaptıkları açıklamada , Merkez Bankası Başkanı'nın değişmesinin ardından Türkiye'nin geri dönüşü olmayan bir yola girdiğini söyledi ve dolar kurunun 9.70 TL seviyesine kadar çıkacağı tahmininde bulundu. 

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİSİ

Analist Phoenix Kalen ise şirketin müşterilerine dolar/TL parametresi ile ilgili bir yazı gönderdi. Gönderilen yazıda Phoenix, 15 Nisan'daki PPK toplantısında ilk olarak geçen gün yapılan 200 baz puanlık artışın geri alınması için adımlar atılacağını söyledi. Açıklamada bundan sonra rezervlerin TL'nin değerini korumak için kullanılacağını söyledi.

Kalen yaptığı açıklamada, "Türkiye yakında yeni bir kur krizine girebilir” dedi ve yatırımcılara gönderdiği notunda şunları söyledi: “Politika yapımındaki ciddi değişikliği ve yakında finansal çalkantı olma olasılığını göz önünde bulundurarak, Türk varlıklarındaki tüm uzun pozisyonları kapatma tavsiyesi veriyoruz”

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA