Dolar Yükselince Yüzde 25 Zam Geldi: Fiyatlara Yansıdı

Son dakika haberi: Dolar kurunda yaşanan sert yükseliş ile birlikte art arda zamlar geldi. Yüzde 25'lere varan zamlar fiyatlara yansımaya başladı.

Dolar Yükselince Yüzde 25 Zam Geldi: Fiyatlara Yansıdı

Son dakika haberi: Yüzde 25 zam geldi.

Dolar kurunda yaşanan yükseliş ile birlikte bazı ürün fiyatlarında yükseliş görüldü. 22 Mart 2021 tarinde 7.20 TL seviyesinden 8 liraya kadar yükselen dolar kuru nedeniyle yurt içinde birçok işyeri yüzde 25'lik zam yaptı.

HANGİ ÜRÜNLERE ZAM GELDİ

Gelen son verilere göre iç piyasaya üretim yapan, kendini butik ya da küçük üretici olarak adlandıran bazı firmalar , sattığı ürünlere yüzde 30'a varan zamlar yaptı.

KÜÇÜK ESNAF TEPKİLİ

Gelen son zamma tepki gösteren küçüf esnaflar, dolar düşünce indirim yapmayan firmaların , dolar kurunun yükselmesi ile anında gelen zamma tepki gösterdi ve "Bunda kur etkisi var. Onların da hammadde alış fiyatları yükseldiği için fiyat artışını normal karşıladık. Ancak cumadan pazartesiye fiyat artışı normal değil çünkü ellerinde var olan ürünlerin fiyatlarını artırmak istiyorlar. Buna gerekçe ise yeni ürün alamayacakları yönünde. Ancak bu iş ahlakına uygun değil" ifadelerini kullandı ve şunları söyledi:

"Bize ürün tedariki yapan birçok firma cuma günü verdiği fiyatları pazartesi günü 'güncelleme' diyerek yeniden attı. Cuma günü seçtiğim ve ürün teslimiyle kalan ödemeyi yapacağım firma arayıp benden ilave ödeme istedi. Bu resmen fırsatçılık. Ticaret ahlakı diye bir şey olmalı"

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA