Dolar Yine Yükselmeye Başladı-İşte En Son Durum

Son dakika haberi piyasalardan geldi. Önceki gün gevşeme gösteren Dolar, bugün yeniden yükselişe geçti ve 6,20 TL seviyesine kadar geldi.

Dolar Yine Yükselmeye Başladı-İşte En Son Durum

Son dakika haberi: Piyasalar yine hareketlendi ve dolar yeniden yükselişe geçti.

Önceki gün Hazine ve Maliye bakanı Berat Albayrak'ın düzenlediği ve yabancı yatırımcılarla bir araya geldiği görüşme ve açıklanan önlemler sonrası dolar 5.70 seviyesine kadar geriledi. Geçtiğimiz günlerde 7 TL'yi aşan ve tedbirler ile 5.70 seviyesine kadar gerileyen dolar, bugün yine yükseldi ve 6.20 TL seviyesini aştı. 

Önceki gün yapılan açıklamaların ardından bugün de Bakanlık yeni tedbirler açıkladı. Ancak açıklanan bu tedbirler de doların ateşini söndürmedi ve dolar yine 6 TL'yi aşarak 6.20 seviyesine kadar geldi. Ancak dolar bu seviyede çok durmadı ve 6,09 seviyesine geriledi ve bu seviyede sabit kaldı.

EURO 7 Nerobet TL CİVARINDA SEYREDİYOR

Ekonomi uzmanları, yaptıkları son değerlendirmelerde, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanlığının attığı adımların, Türk lirasına spekülatif atakları sınırladığını ve TL'nin daha fazla değer kaybetmesinin önüne geçtiğini belirtti. Önceki gün ise yabancı yatırımcılar, Türk Lirasına verdikleri destekleri vurguladı ve yatırımların artarak devam edeceği mesajını verdi. 

Öte yandan uzmanlar, piyasaların haftayı kapatacağı bugünden sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin bir değerlendirme yayımlaması bekleniyor. Açıklanacak bu yeni değerlendirme, ABD ile yaşanan gerilimi de değerlendirecek ve bu yönde yatırımcılara yön verecek.

Dolarda son durum şu şekilde;

Kamubulteni.com | Ankara