Dolar Yeniden Yükselişe Geçti-30 Mart Döviz Kuru ve Gram - Çeyrek Altın Fiyatları

Son dakika haberi. Piyasalar haftaya yatay başladı. dolar kuru 4 günlük düşüşünü sonlandırdı ve yükselişe geçmeye başladı. Altın fiyatları ise haftaya yatay seyirde başladı. İşte piyasalarda son durum.

Dolar Yeniden Yükselişe Geçti-30 Mart Döviz Kuru ve Gram - Çeyrek Altın Fiyatları

Dolar yeniden yükselişe geçti. 

Piyasalar  yeni haftaya paralel başladı. Geçtiğimiz hafta düşüşe geçen ve 3 gün içinde 20 kuruşluk değer kaybuı yaşayan dolar kuru , bugün yeniden yükselişe geçti. Dolar kurunda yükseliş görülürken altın fiyatları haftaya yatay başladı.

Uluslararası Kredi derecelendirme kuruluşu Fitch , İngiltere'nin kredi notunda güncelleme yaptı ve Birleşik Krallığın notunu düşürdü. Yeni notu "AA-"  şeklinde açıklayan Fitch, ekonominin bu ülkede kötüye gittiğini söyledi. S&P Global Ratings Meksika'nın yabancı para cinsinden uzun vadeli borçlanma notunu bir kademe aşağıya çekti. Küresel çapta yayılan koronavirüs , dünyada can almaya devam ederken vaka sayısı 720 bini aştı.  ABD ise sosyal mesafe önlemleri 30 Nisan tarihine kadar uzattığını duyurdu.

Yen G - 10 paralarının tamamı karşısında değer kazanmaya devam ederken, ABD Hazine tahvillerinde de yükseliş görüldü.

IG Asia Pte piyasa stratejisti Jingyi Pan,  piyasalarda son durum ile ilgili yaptığı değerlendirmede "Bu, kredi notlarından ABD'de salgını kontrol altına alma çabalarına kadar her cepheden gelen risk algısına yönelik bir saldırı. Dolar geçen hafta sert satış gördü ve yatırımcılar, insanların COVIS-19 vakalarının artması ve bölgesel ekonomilerin bunu nasıl atlatacağını değerlendirmesiyle tekrar alıma dönüyor." ifadelerini kullandı.

DOLAR KURU YÜKSELİŞE GEÇTİ

Önceki haftayı 6.45 TL seviyesinden kapatan dolar kuru haftaya yükselişle başladı. 4 gün sonra yeniden yükselişe geçen dolar kuru 6.50 TL sınırına kadar geldi. 

EURO DA YÜKSELİŞE GEÇTİ

Dolar kuru ile paralel olarak Euro kuru da yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre Euro kuru 7.20 TL seviyesinde işlem görüyor.

ALTIN YATAY BAŞLADI

Geçtiğimiz hafta, 5 gün içinde son 12 yılın en hızlı yüksleişini yaşayan gram altın , hafta içinde 29 TL değer kazandı. 309 TL ile haftaya başayan gram altın , cuma günü 338 TL 'ye kadar gelmişti.

Piyasaların açıldığı Pazartesi gününe altın yatay başladı. Kapalı çarşıdan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 338 TL seviyesinden işlem görmeye devam ediyor. 

Çeyrek altın 542 TL 'den alınıp 547 TL 'den satışa sunulurken Cumhuriyet altını 2217 TL 'ye alınıp 2238 TL 'ye satılıyor. 

22 ayar bilezik gram alış fiyatı 306 TL. Satış fiyatı 310 TL .