Dolar ve Gram-Çeyrek Altında Sert Düşüş: İşte 17 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar ile altın fiyatlarında sert düşüş meydana geldi. İşte 17 Nisan 2019 günü güncel döviz kuru ve altın fiyatları.

Dolar ve Gram-Çeyrek Altında Sert Düşüş: İşte 17 Nisan Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika: Dolar ve altın fiyatları düştü.

17 Nisan 2019 tarihine dolar ve altın fiyatları düşüşle başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre döviz kurlarında ve altın türlerinde bir miktar düşüş yaşandı. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kuru ile altın fiyatları.

EKONOMİ PLANI AÇIKLANDI

Malliye Bakanı Berat Albayrak , geçtiğimiz gün yeni ekonomi planınıa açıkladı ve önceki gün ABD 'ye giderek ABD Başkanı Donald Trump ile görüşme yaptı. Görüşme sonrası açıklama yapan Albayrak, olumlu gelişmeler yaşandığını söyledi.

Bu açıklamalar sonrası piyasalar bir miktar rahatladı.

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Haftaya 5.82 TL seviyesinden başlayan dolar kuru, işsizlik rakamlarının açıklanması ile birlikte bir miktar daha arttı. Ancak önceki gün yapılan görüşmelerle birlikte dolar kuru 5,80 TL seviyesinin altını gördü.

Sabah saatlerinde ise dolar kuru 5,73 TL seviyesini gördü. İşte son saatlerde dolar kurundaki değişim grafiği >>

Doların dünyada en çok işlem gören 6 adet yerel para biriminin karşısındaki değerini gösteren dolar endeksi yüzde 0.08 düşüşle 96.57 seviyesinde, Euro/dolar paritesi ise şu dakikalarda 1.1307 seviyelerinde bulunuyor.

EURO DA DÜŞÜŞE GEÇTİ

Dolar kuru ile paralel olarak euro kurunda da bir miktardüşüş yaşandı. Önceki gün 6.56 TL seviyesinde olan Euro kuru, bugüne 5,51 TL seviyesinden başladı. İşte Euro kurundaki düşüş grafiği >>

ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatlarında da düşüş meydana geldi. Haftaya 241 TL seviyesinden başlayan gram altın , bugün sabah saatlerinde 237 TL seviyesine kadar düştü. Öğle saatlerine doğru gram altın 235 TL seviyesine kadar geriledi.

Çeyrek altın, yarım altın, Cumhuriyet altını ve diğer altın cinslerinda son fiyatlar ise şu şekilde;

ABD-Çin arasında devam eden ticaret görüşmelerine ilişkin olumlu haberlerin ve ABD’de şirket bilançolarının güçlü açıklanmasının altın fiyatlarının sakin bir seyirde işlem görmesine neden olduğunu belirterek, teknik açıdan ons altında 1.280 doların destek, 1.294 doların ise direnç konumunda olduğunu dile getirdi.

Kamubulteni.com  | Ankara