Dolar ve Gram-Çeyrek Altın Yükselişe Geçti (Korkutan Dolar Tahmini)

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatları güne yükselişle başladı. Öte yandan dolar kuru ile ilgili korkutan bir tahmin de geldi. İşte detaylar.

Dolar ve Gram-Çeyrek Altın Yükselişe Geçti (Korkutan Dolar Tahmini)

Dolar ve altın fiyatları güne yükselişle başladı.

Piyasaladan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru ve gram altın fiyatı güne yükselişle başladı. Geçtiğimiz haftalarda düşüşte olan dolar kuru, önceki hafta 5,40 TL seviyesine kadar yükselmişti. Bu haftaya da yükselişle başlayan dolar kuru , önceki gün 4,46 TL seviyesine kadar gelmişti.

Sabah saatlerinde ise dolar kuru güne yükselişle başladı. Alınan son bilgilere göre dolar kuru 5,48 TL seviyesine kadar yükseldi.

Euro kuru ise dolar kuru gibi güne yükselişle başladı. 6,20 TL seviyesinden güne başlayan Euro kuru, öğle saatlerine doğru 6,22 seviyesine kadar yükseldi.

GRAM VE ÇEYREK ALTIN YÜKSELİŞTE

Edinilen son dakika bilgilerine göre altın fiyatları da güne yükselişle başladı. Önceki gün 228 TL seviyesinde olan gram altın , güne yükselişle başladı ve 230,66 TL seviyesine kadar yükseldi. 369 TL seviyesinden kapalı çarşıda alınan çeyrek altın , 378 TL seviyesinden satışa sunuluyor. 

DOLAR 10 TL OLACKA İDDİASI

Ekonomist Selçuk Geçer, video paylaşım sitesinde bir paylaşım yaptı ve korkutan dolar tahminini yayınladı.

Hazine’nin kasasının boş olduğunu söyleyen Geçer, seçimlerin ardından Devletin ucuz kaynaklı kredi arayışına gireceğini ancak bunun çok zor olduğunu ifade ederek şu ifadeleri kullandı:

 “Bu süreç 31 Mart’a kadar devam edecek. Sonrasında bizleri ve Merkez Bankasını çok daha zor bir süreç bekliyor. Seçim ekonomisi uygulandığı için harcamalar arttı. Merkez Bankası’nın rezervleri de hızla tükeniyor”

Türkiye’nin istediği faiz oranlarıyla borç bulmasının çok zor olduğunu söyleyen Geçer, Hükümetin IMF’ye gitmek zorunda kalabileceğine vurgu yaptı. Ülkede, tarım sektörünün yeniden canlandırılması gerektiğine dikkat çeken Geçer, “Dolara ve uluslararası piyasaları bağlı bir Türkiye’nin doğru adımlar atabilmesi mümkün değil. Dolar seçimlerinden ardından 10 lirayı görebilir. Dolar 10 lira olursa Gram altının fiyatı ise 500 lirayı bulur” açıklaması yaptı.

Kamubulteni.com  |  Ankara