Dolar ve Gram-Çeyrek Altın Düşüşe Geçti-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre altın fiyatları ile döviz kuru düşüş eğilimine geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile altın fiyatları.

Dolar ve Gram-Çeyrek Altın Düşüşe Geçti-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

26 Şubat döviz kurları ve altın fiyatları.

Küresel piyasalarda artan gerilim, Türkiye 'nin seçime gidecek olması , piyasalarda bir tedirginliğe yol açsa da , geçtiğimiz haftayı yükselişle kapatan döviz kurları bu haftaya yatay başladı. Önceki gün 5,32 TL seviyesine kadar çıkan dolar kuru, bugün bir miktar düştü ve öğle saatlerinde 5,29 'a kadar geriledi.

Dolar kurunun gün içindeki değişim grafiği şu şekilde;

5,2931 TL ile günün en düşük seviyesini gören dolar kuru 5,30 TL seviyesinde seyrediyor.

Dolar kurunun yanı sıra Euro kuru da güne düşüşle başladı. Önceki günü 6,03 TL seviyesinden kapatan euro kuru , bugün küçük bir miktar gerileyerek 6,02  seviyesinde sabitlendi.

İşte Euro kurunun gün içindeki değişim grafiği.

DOLAR YÜKSELECEK Mİ?

Analistlerin bugün yaptığı değerlendirmede, teknik açından dolarda 5.2870 TL seviyesinin destek konumunda bulunduğunu ifade ederken, 5.3550 TL'nin direnç olarak izleneceğini kaydetti.

FED BAŞKANININ AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

Fed Başkanı Jerome Powell, bugün Türkiye saati ile 18.00'da Senato Bankacılık Komitesi'nde, yarın ise Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi'nde ABD para politikası ve ekonomisine ilişkin sunum yapacak. Dünyada piyasalar bu açıklamalara kilitlenmiş durumda.

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurlarının bir miktar da olsa düşmesi altın fiyatlarını etkiledi. Geçtiğimiz haftayı 229 TL seviyesinden kapatan gram altın fiyatı  önceki gün 227 TL seviyesine kadar geriledi. Bu gerileme bugün de devam etti ve gram altın öğle saatlerinde 225 TL 'ye kadar geldi.

Piyasalardaki son duruma baktığımızda gram altın 225,98 TL seviyesinde sabitlendirken çeyrel altın kapalı çarşıda 631 TL 'ye alınıp 369 TL 'ye satışa sunuluyor.

İşte diğer altın fiyatları.

AA Finans Analisti İslam Memiş, altın fiyatları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, ABD, Avrupa ve Asya’da geçen hafta açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin endişeleri artırmasının emtia fiyatlarının yükselmesine neden olduğunu hatırlattı.

Altının ons fiyatının bin 330 dolar üzerinde kalıcılık sağlaması durumunda yükseliş isteğinin devam edeceğini ifade eden Memiş, bu seviyenin altında ise 1.317 dolara kadar gerileyebileceği tahmin etti. Memiş, yurt içinde ise dolar kuru ve altının ons fiyatındaki gerilemenin, altının gram fiyatını olumsuz yönde etkilediğine değinerek, 227 liranın altında, 225 liranın gündeme gelebileceğini kaydetti.

Kamubulteni.com  | Ankara