Dolar ve Gram Altında Faiz Artırımı Sonrası Başlayan Düşüş Sürüyor

Son dakika haberi: Faiz indiriminin ardından dolar kuru ile altın fiyatlarında başlayan düşüş devam ediyor. İşte piyasalardan alınan bilgiler.

Dolar ve Gram Altında Faiz Artırımı Sonrası Başlayan Düşüş Sürüyor

Son dakika haberi: Gram altın ve dolarda sert düşüş.

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre faiz indirimi sonrası gram altın ile dolar kurunda yaşanan düşüş hızlandı ve fiyatlar düşmeye devam ediyhor. 

FAİZLER 2 PUAN ARTTI

Merkez Bankası bugün PPK toplantısını yaptı ve yapılan politika toplantısı sonrasında açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada faiz artırımına gidildiğine yer verildi. Faiz kararı şu şekilde duyuruldu: 

"Para Politikası Kurulu (Kurul), politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranının yüzde 15’ten yüzde 17’ye yükseltilmesine karar vermiştir.

Küresel ekonomiye dair veriler üçüncü çeyrekte başlayan kısmi toparlanmanın devam ettiğine işaret etmektedir. Ancak, aşıya dair olumlu gelişmelere karşın, son dönemde artış gösteren Covid-19 vakaları nedeniyle küresel ekonomiye ilişkin belirsizlikler devam etmektedir. "

FAİZ ARTIRIMI SONRASI DOLAR DÜŞTÜ

Faiz artırımı haberinin gelmesinin ardındna dolar kurunda düşüş başlamıştı. Gündüz saatlerinde 7,66 TL seviyesinde olan dolar kurunda akşam saatlerine doğru düşüş sürdü ve dolar kuru 7,55 TL seviyesine kadar geriledi. İşte dolar kurunda yaşanan değişimin grafiği:

EURO KURU

Piyasalardan alınan bilgilere göre Euro kuru 9.23 TL seviyesine kadar geriledi.ç

GRAM ALTIN

Gelen son bilgilere göre gündüz 463 TL seviyesine kadar yükselen gram altın daha sonra hızlı düştü. Faiz indirimi ile birlikte düşüşü süren gram altın şu sıralar 455 TL seviyesine kadar düştü. İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

Grafikler altin .in'den alınmıştır.

TAHMİNLER

Oanda Kıdemli Piyasa Analisti Edward Moya, "Altın fiyatları, daha zayıf bir dolara zemin hazırlayan Brexit’ten destek buldu. Eğer ABD’deki mali teşvik paketi sarmalı çözülürse, altın kazançlarını artırabilir. Yatırımcılar Georgia’daki Senato seçimlerini yakından takip ediyor. Hala bir mavi dalga şansı var ve bu altın fiyatları için mucizeler yaratabilir."

Oanda Corp Kıdemli Piyasa Analisti Jeffrey Halley, Altın 1.900 dolar civarında teknik bakımdan ziyade psikolojik bir dirençle karşı karşıya. 100 günlük hareketli ortalamaların, yani 1.903 doların, üstünde kapatmak olumlu bir teknik gelişme olur ve 1.970 dolara giden yolu açar."