Dolar ve Gram Altın Kaç TL? Yükseliş Sabah Başladı

Son dakika haberi: Yeni haftada gram ile dolar kuru yükselişe geçti. Sabah erken saatlerde düşen fiyatlar, öğle saatlerine doğru yükselişe geçti.

Dolar ve Gram Altın Kaç TL? Yükseliş Sabah Başladı

Son dakika haberi: Dolar ve gram altında yükseliş.

Son dakika haberi piyasalardan geldi. Edinilen bilgilere göre dolar kuru ile gram altında yeni haftada yükseliş başladığına yer verildi. Sabah erken saatlerde oldukça düşen gram altın , hızlı bir yükselişle kısa sürede 8 lira değer kazanırken 7,45 lira seviyesinde olan dolar kuru da kritik 7.50 seviyesini geride bıraktı.

DOLAR KURU KAÇ TL OLDU?

Sabah saatlerinde 7.45 TL seviyesinde olan dolar kurunda yükseliş az önce başladı. Bir miktar yükselen dolar kuru 7.50 TL seviyesine kadar geldi. İşte dolar kurundaki değişim grafiği:

GRAM ALTIN NE KADAR OLDU?

Geçen haftayı 439 lira seviyesinden kapatan gram altın, sabah düşüşle başladı ve 435 liraya kadar geriledi. Daha sonra dolar kuru ile paralel şekilde yükselişe geçen gram altın 443 TL 'ye çıktı. İşte gram altında sabah saatlerinden bu yana yaşanan değişimin grafiği:

Çeyrek altın 723 TL.

Cumhuriyet altını 2888 lira.

22 ayar gram altın 429 TL.

Wall Street Journal’in bir haberine göre, eski Fed Başkanı Jane Yellen, Salı günü Capitol’deki görev onayında yapacağı konuşmada ABD’nin piyasadaki faiz oranlarına bağlılığını vurgulayacağını fakat rekabetçi bir kura sahip olabilmek için doları zayıflatmaya çalışmayacaklarını söyleyecek.

Australia New Zealand Banking Group Emtia Stratejistleri Daniel Hynes ve Soni Kumari açıklamasında, "altındaki yükseliş, yükselen tahvil faizleri ve riskli varlıkların değerlenmesiyle sınırlanabilir fakat zayıflayan ABD doları, teşvik paketi beklentileri ve düşük reel faiz oranları fiyatları desteklemeye devam edecek. Varlık alım programı ile ilgili gelişmeler bu yılın baskılayıcı haberleri olacak" dedi.

Diğer yandan, Powell Fed’in devasa varlık programını miktar olarak azaltmak için hala çok erken olduğunu söylerken bu tartışmanın “şimdi zamanı değil” diye belirtti. Powell ayrıca politika faizinin yakın zamanda yükseltilmeyeceğini ve varlık alım programı azaltılacağı zaman politika yapıcılarını bunun sinyalini açık bir şekilde vereceğini söyledi.