Dolar ve Gram Altın Kaç TL? Yükseliş Devam Ediyor

Son dakika haberi: Dolar kuru ile gram altında dün başlayan yükseliş devam ediyor. İşte piyasalardan alınan son dakika bilgileri, güncel döviz kuru ve altın fiyatları.

Dolar ve Gram Altın Kaç TL? Yükseliş Devam Ediyor

Dolar ve gram altında yükseliş devam ediyor.

Geçtiğimiz Cuma günü 434 liraya kadar gerileyen gram altın bu haftaya yükselişle başladı ve 2 günde 14 lira değer kazandı. Geçen hafta Cuma günü 7.22 lira seviyesine kadar gerileyen dolar kurunda da yükseliş başladı ve bugün 7.51 TL'nin üzerine kadar çıktı. Daha sonra bir miktar düşen dolar kuru, şu dakikalarda 7.49 lira seviyesine kadar geriledi.

DOLAR KURU KAÇ TL

Edinilen bilgilere göre dolar kuru 7,49 lirada seyrediyor. 

Türk Lirası karşısında yükselişe geçen dolar uluslararası piyasalarda önemli piyasa paraları karşısında da yükselişte. Dolar, ABD Hazine tahvili faizlerindeki tırmanışa paralel olarak gücünü koruyor. Bloomberg Dolar Spot Endeksi'nde (BBDXY) geçen hafta Çarşamba gününden bu yana yön yukarı.

Euro kuru 9.10 lira

Sterlin 10.17 tl.

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın 448 lira seviyesinde seyrediyor. 

Çeyrek altın 730 TL.

Cumhuriyet altını fiyatı 2918 TL.

ALTIN TAHMİNLERİ

ABD Dolarının son üç senenin en düşük seviyesine ulaştık sonraki yükselişi ve ABD 10 yıllık Hazine tahvilinin faizindeki artış, faiz getirisi olmayan altın üzerinde baskı oluşturuyor. Daily FX Stratejisti Margaret Yang yaptığı açıklamada, "Altın fiyatları, yükselen dolar ve tahvil faizleri nedeniyle baskılanırken piyasalar artan enflasyona dair işaretleri ve teşvik paketini görmezden geliyor gibi gözüküyor. Bunun anlamı, altındaki satışlar geçici bir nitelikte ve aşağı yönlü eğilim Biden’ın yeni bir teşvik paketi açıklamasıyla durdurulabilir." dedi.

Oversea-Chinese Banking Ekonomisti Howie Lee ise , "Enflasyonun artacağına dair beklentiler ve yükselen tahvil faizleri altını şu an iki farklı yöne çekiyor fakat tahvil faizlerinin yükselişi şu an daha fazla etkiye sahip. Altın şimdilik farklı eğilimler gösterebilir fakat yılın geri kalanında artan enflasyon beklentileriyle altın fiyatları yükselebilir." dedi.