Dolar ve Gram Altın Fırladı-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar , Euro ve altın fiyatlarında sert yükseliş görüldü. Sabah saatlerinden bu yana dolar kuru 18 kuruş, gram altın ise 16 TL değer kazandı. İşte piyasalarda son durum.

Dolar ve Gram Altın Fırladı-İşte Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

DOLAR VE ALTIN FIRLADI.

Dolar kuru ile altın fiyatları öğle saatlerinde fırladı. Sabah saatlerinden bu yana sürekli yükseliş içinde olan dolar ile altın fiyatları kritik seviyeleri geçti. 

DOLAR 7.20 TL'Yİ GEÇTİ

Piyasalardan alınan son dakika verilerine göre dolar kuru 7.20 TL'yi geride bıraktı ve 7,23 TL 'ye yükseldi. İşte dolar/TL parametresinde son saatlerdeki grafik.

Euro kuru 8.58 TL  seviyesinde.

Londra swap piyasasında TL'nin gecelik faizi Salı günü yüzde 1,000'in üzerine çıkmasının ardından dün normal seviyelere geriledi. Offshore piyasalarda TL'nin gecelik faizi yüzde 11.7 civarında seyrediyor. Ancak yarından öbür güne faiz yüzde 46.5 seviyesinde.

GRAM ALTIN

Piyasalardan alınan son verilere göre gram altında tarihi yükselişin sürdüğü ve gram altın fiyatının 477 TL seviyesine çıktığı görüldü. Sabah saatlerinde 461 TL seviyesinde olan gram altın, kısa süre içinde 15 TL birden arttı.

İşte o artışın grafiği:

Analistler, yeni tip koronavirüs salgınına ilişkin haber akışı ve ABD'deki teşvik paketine ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu belirterek, yarınki ABD'nin istihdam raporu öncesinde, bugün açıklanacak haftalık işsizlik başvurularının da piyasaların yönü üzerinde etkili olabileceğini söyledi.