DOLAR VE EURO´DA SON DURUM NE?

14 Şubat 2023 tarihinde Dolar TL tarihi zirvelerde yatay seyrederken, Euro TL'de ise yükseliş devam ediyor.

DOLAR VE EURO´DA SON DURUM NE?

Çok geniş bir coğrafi alanda binlerce binanın yıkılmasına, binlerce kişinin de hayatını kaybetmesine neden olan depremin etkileri devam ederken, uzmanlardan tarafından gözler bu durumun maliyetine çevrildi.

Bugün ülke gündeminin başında Cumhurbaşkanlığı kabinesinin bir araya gelmesi yer alıyor. Önceki haberimizde toplantı da deprem ve alınacak tedbirler konuşulacağını sizinle paylaşmıştık.

Diğer yandan ekonomistlerin ve ekonomi yetkililerin ilk hesaplamaları depremin maliyetinin 50 milyarı aşacağını gösteriyor ancak yeni raporlar maliyetin bu tutarın da oldukça üzerine çıkabileceğine işaret ediyor.

TÜRKONFED hafta sonu yayımladığı raporda maliyetin 84.1 milyar dolara ulaşabileceğini, İstanbul Analytics ise toplam etkinin 100 milyar doları bulabileceği tahmininde bulundu.

Döviz piyasasında ise arz ve talebi TCMB'nin aldığı önlemler belirlediği için piyasada son aylarda keskin hareketler görülmüyor. TL geçen yılın tamamında, büyük bölümü yılın ilk yarısında olmak üzere dolar karşısında yüzde 29.6 değer yitirdi. Dolar/TL bu sabah saat 08.46'da 18.8400/18.8425 seviyesinde. Deprem sonrasında TL, dolar karşısında anlamlı değişim göstermedi.

Serbest piyasada 20,2260 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 20,2280 lira olarak belirlendi.

Dün, Euro'nun satış fiyatı ise 20,1950 lira olmuştu.