Dolar ve Euro Kurunda Sert Yükseliş-8 Temmuz Güncel Döviz Kuru

Son dakika haberi: Dolar ile Euro kuru, Merkez Bankası Başkanı 'nın değiştirilmesi sonrası sert yükseldi. Döviz kurları TL karşısında değer kazandı.

Dolar ve Euro Kurunda Sert Yükseliş-8 Temmuz Güncel Döviz Kuru

Son dakika haberi: Dolar da Merkez Bankası hareketliliği.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Resmi Gazete 'de Cumhurbaşkanlığı kararı yayımlandı ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya görevinden alındı. Çetinkaya 'nın görevinden alınması, tartışmaları da beraberinde getirdi. Merkez Bankası 'nın bağımsızlığı tartışmalara açılırken dolar kurunun buna tepkisi merak ediliyordu.

Cumartesi günü gelen kararın ardından piyasalar gece saatlerinde açıldı. Asya borsalarının açılması sonrası dolar kuru , TL karşısında yükselmeye başladı. Cuma gününü 5,60 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, Merkez Bankası Başkanı 'nın görevinden alınması sonrası bugün sert bir yükselişe geçti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan , Merkez Bankası 'nın Başkanının görevden alınması ile ilgili “Kendisine ekonomi toplantılarında defalarca faizi indirmesi gerektiğini söyledik. ‘Faiz düşerse, enflasyon düşer’ dedik. Gerekeni yapmadı. Aynı kulvarda değildik”  dedi.

"Liranın Pazartesi günü değer kaybedeceğinden neredeyse eminiz" diyerek önceki gün açıklama yapan Bloomberg, Merkez Bankası 'nın güvenirliğinin sarsılacağını da ifade etti.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasaların açılması ile birlikte dolar kuru TL karşısında değer kazanmaya başladı. Dolar kurunun yanı sıra diğer para türleri de TL karşısında değer kazanmaya başladı. 

Cuma günü 5,60 TL seviyesinde olan dolar kuru , 8 Temmuz gününe 5,78 TL seviyesinden başladı. Piyasaların açılması sonrası dolar kuru 5,75 TL seviyesinde sabitlendi.

EURO KURUNDA SON DURUM

Dolar kuruna paralel olarak euro kurunda da yükseliş görüldü. Geçtiğimiz hafta 6.35 TL seviyesinde olan euro kuru , bugüne 6,49 TL seviyesinden başladı. Piyasalardan alınan son verilere göre euro kuru 6,45 TL seviyesinde sabitlendi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA