Dolar ve Altında Yükseliş Başladı: Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika haberi: Dolar kuru ile altın fiyatlarında yükseliş başladı. Yeni haftanın ilk işlem gününde dolar ile altın kritik seviyeleri aştı.

Dolar ve Altında Yükseliş Başladı: Kritik Seviyeyi Aştı

Son dakika: Dolar ve altında yükseliş başladı.

Son haftalarda ciddi bir düşüş içine giren dolar kuru ile altın fiyatlarında yeni haftaya yükselişle başladı. Dolar kuru kritik 7 TL seviyesini geride bırakırken ,gram altın fiyatında 7 TL'lik  değer kazandı. 

FAİZ SONRASI YATAY SEYRETTİ

Merkez Bankası geçtiğimiz Perşembe günü Şubat 2021 PPK faiz kararını duyurdu. Yapılan açıklamada faizin sabit tutulduğuna yer verildi. Faizin sabit tutulmasının ardından dolar kuru ile altın fiyatları yatay seyretti. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Geçen hafta kritik 7 TL seviyesinden düşen ve 6.90 TL seviyesine gerileyen dolar kuru, yeni haftaya yükselişle başladı ve 7.00 TL seviyesini gördü. 

İşte dolar kurunda yaşanan değişikliğin grafiği:

ALTIN

Altın fiyatları da yeni haftaya yükselişle başladı. Geçen hafta 397 TL'ye kadar gerileyen gram altın, gelen son verilere göre gram altın 404 TL 'ye yükseldi ve 7 TL'lik yükseliş gösterdi. İşte gram altında yaşanan yükselişin grafiği:

Grafikler altin .in'den alındı.

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın 655 TL seviyesinde seyrediyor.

Altın fiyatları, cuma günü 7 ayın en düşük seviyesine geriledikten sonra hafifçe yükselerek yeniden ons başına 1.780 doların üzerine çıkarken altın yatırımcıları Fed Başkanı Jerome Powell’ın salı günü Kongre’de sunacağı rapora odaklandı. 

Altın fiyatlarında bu hafta yaşanan düşüşün tetikleyicisi ABD 10 yıllık Hazine tahvili faizlerinde yaşanan artış ve güçlenen dolar oldu. ABD Hazine tahvili faizleri yüzde 4 yükselişle 1,24 seviyesinden 1,28’e ulaşırken, Bloomberg Dolar Spot Endeksi ise hafta başından bu yana yüzde 0,3 yukarıda.