Dolar ve Altında İbre Tersine Döndü: Dakikalar İçinde Ani Yükseliş

Son dakika haberi: Haftaya düşüşle başlayan dolar kuru ile altın fiyatlarında ani bir yükseliş gerçekleşti. Dakikalar içinde gram altın 10 lira, dolar kuru ise 14 kuruş değre kazandı.

Dolar ve Altında İbre Tersine Döndü: Dakikalar İçinde Ani Yükseliş

Son dakika haberi: Dolar kuru ve gram altında ani yükseliş.

Haftaya düşüşle başlayan altın piyasası, yılbaşı tatiline girilmesine saatler kala hareketlendi ve kısa sürede 110 liraya kadar değer kazandı. Altının yanı sıra dolar kuru da haftaya düşüşle başlamış ve önceki gün 7.31 TL seviyesine kadar gerileyerek son haftaların en düşük seviyesine kadar gelmişti. Gelen son bilgilere göre dolar kuru kısa sürede 14 kuruş değer kazandı.

DOLAR /TL PARAMETRESİ

Gelen son bilgilere göre sabah 7.35 TL seviyesinde olan dolar kuru, son dakikalarda hızlı bir yükselişle 7.49  liraya kadar yükseldi. İşte az önce dolarda meydana gelen yükselişin grafiği;:

Dolar kuru , faiz artırımı kararının gelmesinin ardındna düşmeye başlamıştı. ABD’de yaşanan siyasi anlaşmazlıklar ile birlikte dolar 2018 yılından bu yana en düşük seviyelerde seyrederken altın gelişmelerden destek buldu. ABD doların yıl boyunca zayıflamasıyla birlikte 2010 yılından sonraki en kazançlı yılına doğru ilerliyor.

eURO KURU DA DOLARLA PARALEL ŞEKİLDE YÜKSELDİ VE 9,17 LİRAYI GÖRDÜ. 

GRAM ALTIN

Sabah saatlerine yatay başlayan ve 2 saat öncesine kadar düşüş eğiliminde olan gram altın , az önce bir atağa geçti ve dakikalar içinde 445 TL seviyesinden 455 lira seviyesine yükseldi. İşte yükselişin grafiği:

Çeyrek altın ise 746 liraya yükseldi.

Cumhuriyet altını 2 bin 975 lira seviyesine çıktı.

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 428 liraya çıktı.

Ons fiyatı ise 1894 dolar seviyesinde.

Philip Futures ise paylaştığı bir notta tatil sezonu dolayısıyla işlem hacminin düşük olduğunu fakat değerli metal trader’larının, diğer göstergelerin yokluğunda ABD dolarını temel aldıklarını belirtti.

2021’e doğru ilerlerken bazı bankaların ise geleneksel güvenli liman altının kazançlarını artıramayacağına dair endişeleri var. Morgan Stanley yayımladığı bir notta, gelecek yıl finansal koşulların iyileşmesiyle birlikte altın fiyatlarının baskı altında kalacağını belirtti.