Dolar ve Altın Sert Düştü: İşte Fiyatlarda En Son Durum

Dolar ve Altın fiyatlarında ciddi düşüşler yaşandı. Bugün sabah saatlerinde ABD'den gelen açıklama sonrası gerileyen dolar kurunda son durum haberimizde.

Dolar ve Altın Sert Düştü: İşte Fiyatlarda En Son Durum

Dolar sert şekilde düştü. Merkez Bankasından da dolar açıklaması geldi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı son dakika açıklamasında, ekim ayı beklenti anketine göre, yıl sonu dolar kuru beklentisi 6.59 TL seviyesinden 5.99 TL seviyesine sert geriledi.

TCMB, beklenti anketinde 2018 yıl sonu dolar kuru beklentisi 6.5938 TL (önceki 5.9663 TL), gelecek 12 ay sonu dolar kuru beklentisi ise 7.0786 TL oldu.

TCMB Beklenti Anketi Eylül ayı sonuçlarına göre ay sonu TÜFE beklentisi yüzde 2,13, 2018 yıl sonu TÜFE beklentisi ise yüzde 19,61 oldu. Önceki beklentiler sırasıyla yüzde 1,25, yüzde 16,45 seviyesindeydi.

ABD'DEN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, ülkesinin Türkiye'ye yönelik yaptırımlarıyla ilgili kısa sürede bir karar verilmesini beklediğini belirterek; bu yaptırımlardan bazılarının Türkiye'de tutuklandıktan sonra geçen hafta serbest bırakılan ABD'li rahip Andrew Brunson ile doğrudan bağlantılı olduğunu söyledi. Pompeo'nun açıklamalarının ardından dolar TSİ 18:25'te 5,5363 liraya kadar geriledi.

Pazartesi günü 5,75 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru dün 5,64 seviyesine kadar geriledi. Sabah saatlerinde gelen bu açıklamanın ardından dolar kuru 5,54 seviyesine kadar geldi ve şu sıralar 5,55 TL seviyesinde seyrediyor.

Euro ise 6,41 TL seviyesine kadar düştü.

ALTIN FİYATLARI

Çeyrek altın, yarım altın ve Cumhuriyet altını fiyatlarında ciddi şekilde süşüş yaşandı. Kapalı çarşıdan edinilen son dakika bilgilerine göre fiyatlar şu şekilde;

Kamubulteni.com  |  Ankara