Dolar ve Altın Neden Düşüyor? Düşüşün İki Nedeni Açıklandı

Piyasalardan son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Dolar kuru ile altın fiyatlarının sert düşmesi sonrası bu düşüşün nedeni merak edildi. İşte düşüşün iki nedeni.

Dolar ve Altın Neden Düşüyor? Düşüşün İki Nedeni Açıklandı

Dolar kuru ve altın fiyatlaırnın düşmesinin 2 nedeni açıklandı.

Dolar kuru ile altın fiyatlarında sert düşüş yaşandı. Kısa süre içinde yaşanan sert düşüş sonrası vatandaşlar, dolar ile altında düşüşün devam edip etmeyeceğini , dolar ile altının neden düştüğünü araştırmaya başladı. 

AŞI ETKİSİ

Dolar kuru ile altın fiyatlarında ilk olarak aşı etkisi görüldü. ABD merkezli bir şirketin aşıda insanlar üzerinde ilk sonuçların olumlu olduğunu açıklaması sonrası düşüşe geçti.

İKİNCİ NEDEN: SWAP İDDİASI

Piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kurunda yaşanan düşüşün swap anlaşması iddiası ile yaşandığı bildirildi. Gündemde yer alan haberlerde İngiltere ve Japonya ile Swap anlaşmasına varıldığı bildirildi. Bu iddialar sonrası dolar kuru sert şekilde düşüşe geçti. Ancak Hazine ve Maliye Bakanlığı , Swap anlaşmasının olmadığına yer verildi ve iddialar yalanlandı.

Sabah saatlerinde 6.86 TL seviyesinde olan dolar kuru 6,78 TL 'ye geriledi. 

ALTIN FİYATLARI NEDEN DÜŞÜYOR?

Altın fiyatlarında da dolar etkisi görüldü. dolarda yaşanan sert düşüş ve aşı açıklaması sonrası gram altın 390 TL 'den 378 TL seviyesine kadar geriledi. 

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA