Dolar ve Altın Haftaya Yükselişle Başladı-İşte En Son Durum

Piyasalar haftaya başladı. Geçtiğimiz hafta ciddi dalgalanmalar halinde seyreden döviz kurları, TL karşısında bugün yükselişle başladı. İşte piyasalarda son durum.

Dolar ve Altın Haftaya Yükselişle Başladı-İşte En Son Durum

Geçtiğimiz haftayı 6,01 TL seviyesinden kapatan dolar yeni haftaya yükselişle başladı.

ABD ile son günlerde yaşanan ekonmik savaş doların yükselmesine neden oldu. Geçtiğimiz haftalarda 7 TL seviyesinin üzerine kadar çıkan dolar kuru, atılan adımlar, yapılan yatırımlar ile verilen teşvikler sonrası 5,60 seviyesine kadar gerileyen dolar, geçtiğimiz haftayı 6.01 seviyesinde tamamladı. Dolar kuru dalgalanmalar sonrası bu fiyatta sabit kalırken piyasaların açıldığı ilk gün yükselişe geçti.

Saatler 10,00' ı gösterdiğinde dolar kuru 6,07 TL seviyesine yükseldi. Dolar kurunun yanı sıra Euro da haftaya küçük bir yükselişle başladı ve 6,92 seviyesine geldi.

Dolar ile euro 'nun yanı sıra Grandbetting altın fiyatları da yükselişe geçti. Altının gram fiyatı 230 TL seviyesine kadar geldi. Bunun yanı sıra çeyrek altın ise 369 TL seviyesine kadar çıktı.

KATAR 'DAN 15 MİLYAR DOLAR' LIK YATIRIM

Katar emiri, geçtiğimiz hafta Türkiye' ye geldi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşme sonrası açıklamada bulunan Katar Emiri, Türkiye 'ye 15 milyar dolarlık yatırım yapacaklarını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından dolar kuru ciddi bir düşüş içine girmişti. 

Bu hafta dolar kurunun nasıl bir yol izleyeceği henüz bilinmiyor. Geçtiğimiz hafta açıklama yapan ABD Hazine Bakanı, yeni yaptırımların masada olduğunu söyledi. Söz konusu yaptırımların uygulanması durumunda dolar kurunun yeniden yükselmesi bekleniyor. Ancak hükümetimizin adımları doğrultusunda yaptırımların bertaraf edilmesi bekleniyor.

Kamubulteni.com  | Ankara