Dolar ve Altın Fiyatları Düşüşe Geçti-İşte Güncel Döviz Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatı

Dolar ve altın fiyatlarında öğleden sonra düşüş yaşandı. Piyasalardan alınan son bilgilere göre döviz kurlarında son durum ve altın fiyatları haberimizde.

Dolar ve Altın Fiyatları Düşüşe Geçti-İşte Güncel Döviz Kuru ve Çeyrek Altın Fiyatı

Son dakika haberi: Dolar ve altında düşüş.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre döviz kurlarında ve altın fiyatlarında düşüş meydana geldi.

Mayıs ayının ilk haftasından beri yükselişe geçen dolar kuru  , Merkez Bankası 'nın önceki günkü hamlesi sonrası yön değiştirdi ve düşüşe geçti. Serbest piyasalardan alınan bilgilere göre dolar kuru, 6,03 TL seviyesine geriledi.

Önceki gün 6,10 TL seviyesine kadar çıkan ve günü 6,08 seviyesinden kapatan dolar kuru, bugüne 6,07 TL seviyesinden başlangıç yaptı. Öğle saatlerinden sonra ise dolar kuru düşüşünü sürdürdü ve 6,03 TL seviyesine kadar geldi. 

İşte dolarda gün içinde meydana gelen değişimin grafiği.

EURO' DA DA DÜŞÜŞ

Dolar kuru ile paralel olarka Euro kuru da düşüşe geçti. Serbest piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre euro kuru 6,75 TL seviyesinde işlem görmeye başladı. İşte gün içindeki değişim grafiği >>

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısını yüzde 2,10 artışla 87.345,50 puandan tamamladı. 

Günün ilk yarısında BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 1.800,09 puan artarken, toplam işlem hacmi yaklaşık 2,3 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

Döviz kurları ile birlikte altın fiyatlarında da düşüş yaşandı. Piyasalardan alınan bilgilere göre gram altın, sabah saatlerinde 251 TL seviyesinde iken , öğleden sonra 249 TL seviyesine geriledi. 

Çeyrek altın da düşüşe geçti ve 397 TL seviyesinden alınıp 407 TL seviyesinden satışa sunulmaya başlandı.

İşte altın fiyatlarında son durum >>

ALTIN YÜKSELECEK Mİ?

Anadolu Ajansı  Finans Analisti İslam Memiş, ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin ile yürütülen ticaret müzakereleri ve gümrük tarifelerine ilişkin açıklamaları ile altın fiyatlarının değer kazandığını söyledi.

Yurt içinde, Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin yenilemesine ilişkin kararının ardından siyasi gelişmelerin yeniden gündemin odağına yerleştiğini ifade eden Memiş, "Yurt içi piyasalarda dolar kuru 6,15 liraya yükselirken, altının gram fiyatı da buna bağlı olarak 255 lira seviyesini test etti. Bugün altının ons fiyatının 1.280-1.288 dolar bandında hareket etmesini bekliyoruz." dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA