Dolar ve 24 Ayar Gram Altında Sert Düşüş (Dolar ve Altın Neden Düşüyor?)

Son dakika haberi: Piyasalar yeni güne yatay başlarken öğle saatlerinde hareketlilik başladı ve dolar kuru ile altın fiyatlarında dün başlayan düşüş bugün de sürdü.

Dolar ve 24 Ayar Gram Altında Sert Düşüş (Dolar ve Altın Neden Düşüyor?)

Dolar ve altında sert düşüş.

Dolar kuru ile altın fiyatlarında son günlerde yaşanan düşüş hızlandı ve dolar kuru önceki güne görer 20 kuruş düştü. Gram altın fiyatına baktığımızda ise önceki günden bu yana 17 liralık düşüş görüldü Altın ve döviz yatırımcısı ise dolar kuru ile altın fiyatlarının neden düştüğünü araştırıyor.

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Piyasalardan alınan son verilere göre dolar kuru dün başlayan düşüşünü bugün de sürdürdü ve 7.36 lira seviyesine kadar geriledi. 

DOLAR NEDEN DÜŞÜYOR?

DOLARDA DÜŞÜŞÜN TEMEL NEDENİ FAİZ KARARI. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) geçen haftaki faiz kararının ardından döviz kurlarında görülen düşüş eğiliminin sürdüğü görülüyor.  ABD’de mali teşvik paketi teklifi dahilindeki doğrudan ödemelerin Temsilciler Meclisinden geçmesiyle birlikte yükselirken dolar zayıfladı. Temsilciler Meclisi planı onayladıktan sonra dolar zayıflarken paket içerisindeki hanehalkı harcamaları 464 milyar dolar yükseldi. Philip Futures ise paylaştığı bir notta tatil sezonu dolayısıyla işlem hacminin düşük olduğunu fakat değerli metal trader’larının, diğer göstergelerin yokluğunda ABD dolarını temel aldıklarını belirtti.

EURO KURUNDA SON DURUM

Döviz piyasasından gelen son verilere göre önceki gün 9.25 lira seviyesinde olan euro kuru da hızlı düştü ve 9,04 lira seviyesine kadar geriledi.

GRAM ALTIN

Dün yeni haftaya 462 lira seviyesinden başlayan gram altın, öğleden önce düşmeye başladı ve düşüş dünle sınırlı kalmayıp bugün de devam etti. Gelen son bilgilere göre gram altın, düne göre 17 lira değer kaybederek 445 liraya kadar geriledi. 

Diğer altın fiyatları

Çeyrek altın 730 lira.

Cumhuriyet altını 2912 lira

22 ayar bilezik gr. 418 lira.

Sizce altında yeniden yükselme olur mu? Yorum kısmı aşağıda. ytd