Dolar Son 6 Haftanın En Düşük Seviyesinde (1 Dolar Ne Kadar?)

Son dakika haberi: Dolar kuru, son 6 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. Şimdi de piyasalar, 3 Ekim günü açıklanacak olan enflasyon verilerine odaklandı.

Dolar Son 6 Haftanın En Düşük Seviyesinde (1 Dolar Ne Kadar?)

ABD ile girilen tartışmalar, yüksek enflasyon ve jeopolitik konum itibariyle son dönemlerde dolar kuru  adeta uçuşa geçti. 24 Haziran seçimleri öncesie 4,90 seviyesinde olan dolar kuru, seçim sonrası 7 TL 'lere kadar geldi. Ciddi şekilde yükselen dolar kuru, art arda zamları da beraberinde getirdi. Son olarak bugün doğalgaz ile ekmeğe zam geldi. 

DOLAR DÜŞÜŞE GEÇTİ

Piyasalar, son dönemlerde yeni ekonomi planının açıklanması, hükümetin bazı müdahaleleri ve merkez bankasının faiz arttırımına gitmesi ile tedirgin şekilde beklerken dolar kuru, bu gelişmelere olumlu yanıt verdi ve son 6 haftanın en düşük seviyesine kadar geriledi. geçtiğimiz haftayı 6 TL seviyesinden kapatan dolar kuru, piyasaların ilk işlem gününe 5,95 seviyesinden başlangıç yapmıştı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar 5,90 seviyesine kadar geriledi ve son 6 haftanın en düşük seviyesini gördü.

PİYASALAR 3 EKİM 'E ODAKLANDI

Piyasalar, 3 Ekim günü açıklanacak enflasyon verilerine odaklandı. Eylül'de gelen rekor enflasyonun ardından 17 ekonomistin katılımıyla bir anket yapıldı ve enflasyon verisi tahmin edildi.  Ankete göre, ekonomistlerin eylül ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,46 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin eylül ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,15, en yüksek yüzde 4,0 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin 2018 sonu enflasyon beklentisinin ortalaması ise yüzde 21,84 olarak belirlendi.

Kamubulteni.com  | Ankara