Dolar Son 20 Yılın Zirvesine Çıktı Eylül 2002’den Beri En Yüksek Seviye

ABD Fed Başkanı Jerome Powell'ın Jackson Hole toplantısında verdiği mesajın ardından doların diğer para birimleri karşısında son 20 yılın en yüksek seviyelerine taşınmasına neden oldu.

Dolar Son 20 Yılın Zirvesine Çıktı Eylül 2002’den Beri En Yüksek Seviye

ABD Merkez Başkanı Jerome Powell'ın, Jackson Hole toplantısında verdiği ‘şahin’ mesajı sonrası dolar, diğer önemli para birimleri karşısında değer kazanmaya devam etti. Powell, gevşek para politikasına dönüşün henüz yaşanmayacağını ifade ederken enflasyonla mücadele için çalışmaların devam edeceğini belirtti.

Powell’ın açıklamaları sonrası ABD’nin eylül ayında 75 baz puan faiz artırımı yapacağı ihtimalinin daha da güçlenmesini sağladı. Yaşanan bu gelişmeler piyasalarda sert satış getirdi.

Son 20 Yılın Zirvesinde

Piyasalarda yaşanan bu gelişmeler sonrası dolar endeksi 109,44 ile Eylül 2002’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Ekonomistler ise yaşanan gelişmeler doğrultusunda endeksin bu hafta 110 seviyelerine doğru gitmesini beklediklerini açıkladı.

Dolarda Yükseliş Devam Ediyor

Dolar kuru, Türk Lirası karşısında da yükselişini devam ettiriyor. Şu sıralar dolar 18 lira 19 kuruştan işlem görürken Euro ise 18 lira 09 kuruştan işlem görüyor.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /