Dolar Sert Yükseldi Altın Düştü-Kritik Döviz ve Altın Tahmini

Altın ve dolar piyasası hareketli devam ederken brent petrol fiyatı çakıldı. İşte piyasalarda son durum , güncel dolar kuru, altın fiyatları ve dolar ile altın için kritik tahmin.

Dolar Sert Yükseldi Altın Düştü-Kritik Döviz ve Altın Tahmini

Son dakika : Kritik dolar ve altın tahmini.

Piyasalar güne hareketli başladı. Dolar kuru sabah saatlerinden bu yana yukarı yönlü seyirediyor. Altın fiyatları ise inili çıkışlı bir grafik ortaya koydu. 

Uluslararası finans piyasalarındaki kriz tahminleri dolayısıyla "Doktor kıyamet" olarak bilinen The Gloom, Boom & Doom Report'un yayıncısı ve editörü İsviçreli yatırımcı Marc Faber, dolar ve altın piyasası ile ilgili dikkat çeken bir açıklamada bulundu. Faber , altınlarını bozdurmayı düşünmediğini söylerken güçlü seyreden doların bu yönünün değişebileceğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu zamana kadar ABD doları çok güçlendi, Brezilya reali ve Meksika pesosuna karşı yüzde 20 değer kazandı. Geçen yıl Türk lirası da ABD dolarına karşı yaklaşık yüzde 20 değer kaybetti. Bu yıl da devam ettiğini görüyoruz. Rus rublesi de dolar karşısında yüzde 20 değer kaybetti. Dolar çok güçlü seyretti. Fakat ABD'nin mali açığına ve para basmasına baktığımda, doların güçlü bir para birimi olmaya devam edebileceğine inanmıyorum. Uzun vadede ABD'nin uyguladığı mali ve parasal politikaların son derece tehlikeli, dolar için de negatif olduğunu düşünüyorum."

Parasını gayrimenkul, hisse senedi, tahvil ve kıymetli metallere yatırdığını söyleyen Faber, "Bu yıl altında bir düzeltme yılı olabilir. Öte yandan, altınlarımı satmayı düşünmüyorum. Onlar benim emeklilik fonum gibi..."  dedi. Fabel döviz ve altın için özellikle önümüzdeki 2-3 hafta olmak üzere 2-3 aylık sürecin önemli olduğunu söyledi. 

BRENT PETROL ÇAKILDI

Petrol piyasasında yaşanan olağanüstü durumlar sonrasu brent petrol 20 doların altına kadar geriledi.  Sadece bugün yüzde 19 değer kaybeden brent petrol kapanışa doğru biraz toparlandı ve 20.62 dolar seviyesine geldi.

DOLAR KURU

Dolar kuru 7 TL sınırına kadar yaklaştı. Piyasalardan alınan son verilere göre dolar 6.99 TL seviyesinde seyrediyor.

ALTIN 

Altın fiyatları ise dalgalı seyrini sürdürüyor. Ons altın fiyatı 1662 dolar seviyesinde işlem görürken sabah 378 TL seviyesinde olan gram altın 374 TL 'ye geriledi.

Çeyrek altın ise 603 TL 'ye alınıp 608 TL 'ye satılıyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA