Dolar Sert Yükseldi-13 Mayıs 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Geçtiğimiz hafta sert yükselen, Perşembe ve Cuma günlerinde düşüşe geçen döviz ile altın , bu haftaya yükselişle başladı. İşte piyasalarda son durum ve güncel döviz kurları ile altın fiyatları.

Dolar Sert Yükseldi-13 Mayıs 2019 Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Dolar ve gram altında sert yükseliş.

Geçtiğimiz hafta YSK 'nın verdiği İstanbul kararı sonrası bir anda yükselen dolar kuru, ABD 'nin bu karar hakkındaki açıklaması üzerine daha da yükseldi. 6.25 TL seviyesine kadar gelen dolar kuru, Merkez Bankasının hamlesi sonrası bir nebze düştü. Kamu bankalarının 1 milyar dolardan fazla dövizi satması sonrası ateşi dinen dolar kuru , Cuma günü 5,98 TL seviyesine kadar geriledi. 

Perşembe ve Cuma günlerinde sert şekilde 6,24 TL seviyesinden 5,98 TL seviyesine düşen dolar kuru, haftaya yükselişle başladı. Bugün sabah saatlerinde 5,96 TL seviyesine kadar gerileyen dolar kuru , öğle saatlerine doğru sert yükseldi ve 6,08 TL seviyesini gördü. 

İşte dolarda gün içindeki değişim grafiği >>

EURO DA YÜKSELDİ

Dolar kuruna paralel olarak euro kurunda da sert yükseliş görüldü. Sabah saatlerinde 6.70 TL seviyesinde olan euro kuru 12 kuruş yükseldi ve 6.82 TL'yi gördü.

ALTIN FİYATLARI DA YÜKSELDİ

Dolar ve euro kurunun yanı sıra altın fiyatları da haftaya yükselişle başladı. Cuma günü 248 TL seviyesine kadar gerileyen gram altın bugün 251 TL seviyesini gördü. Çeyrek altın 402 TL 'ye kapalı çarşıda aljnıp 411 TL seviyesinden satışa sunuluyor. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA