Dolar, Petrol ve Altında Yükseliş Devam Ediyor

Rusya-Ukrayna Savaşının 13’üncü günüde de altın ve dolarda yükseliş devam ediyor. Altın, dolar ve petrolde güncel fiyatlar neler?

Dolar, Petrol ve Altında Yükseliş Devam Ediyor

Altın dolar ve petrolde yükseliş devam ediyor. Bunun ciddi sonuçları ekonomiyi kötü etkiliyor. Son dört iş günü içinde gelen dördüncü akaryakıt zammı bunun en önemli göstergelerinden. Aralık ayından beri 14 liranın altında olan dolar son günlerde yine 14 liranın üzerine çıktı ve yükselmeye de devam ediyor.

Peki güncel fiyatlar neler

Dolar 14,47 Lira

Dün saat 11 sıralarında 14,28’i gösteren dolar fiyatları bugün saat 9.50’de 14,47 seviyesinde işlem görüyor. Yani bir günde yaklaşık 20 kuruşluk bir fiyat artışı söz konusu.

Altın 2 Bin Doları Aştı

Ağustos 2020’den sonra ilk defa dün itibariyle ons altın fiyatları 2 bin doları aşmıştı. Bu kritik seviyeyi geçen altın fiyatı dün saat 11’de 1.992 dolar seviyesine düşmüştü; ancak yükseliş geri başladı ve ols altının fiyatı şuan itibariyle 2.010 doları gördü. Gram altında bu yükselişle doğru orantılı olarak yükseliyor. Gram altının fiyatı 9.55 itibariyle 936 liradan işlem görüyor.

Petrol Fiyatları Uçuyor

Rusya-Ukrayna savaşının en büyük etkilerinden biri şüphesiz petrol üzerinde oldu. Günlük rekor kıran brent petrol fiyatları devletleri yeni arayışlara sevk ediyor. ABD, petrol için Venezuella ve İran ile petrol için diplomatik süreçler başlatmaya hazırlanıyor.

Günü 130 dolarla kapatan brent petrol bugünde 127 dolar seviyesinde işlem görüyor. Bunun etkisinin ülkemize etkisi oldukça kötü oldu. Son dört iş gününde üst üste dört zam geldi.

İşte güncel petrol fiyatları

Son gelen zamlarla birlikte

Ankara'da benzinin fiyatı 19,34 liraya, İstanbul'da 19,25 liraya, İzmir'de 19,37 liraya çıktı

Ankara'da motorinin fiyatı 21,30 liraya, İstanbul'da 21,21 liraya, İzmir'de 21,30 liraya çıktı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /