Dolar kurunu tepetaklak edecek tahmin! O tarihte 30 TL'den ucuza satış başlıyor!

Tanınmış iktisatçı Murat Muratoğlu, Amerikan dolarının değer kaybına dair dikkat çekici yorumlarda bulunarak, ekonomik görünüm üzerine önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dolar kurunu tepetaklak edecek tahmin! O tarihte 30 TL'den ucuza satış başlıyor!

Çok sayıda yatırımcı, sahip oldukları finansal kaynakları değerlendirebilmek için çeşitli yatırım araçlarını tercih ediyor. Bunlar arasında dolar, altın ve kripto para birimleri öne çıkıyor. Fakat, Merkez Bankası’nın son zamanlarda gerçekleştirdiği faiz yükseltmeleri piyasalarda oynaklığa yol açtı. Bu durum, birçok yatırımcının ekonomi uzmanları ve analistlerin analizlerine olan ilgisini artırıyor.

Son zamanlarda, Amerikan finans devi Wells Fargo’nun yayımladığı bir analizde, 2025 yılı itibarıyla doların 30 Türk Lirası seviyesinin altına düşeceği öngörüsünde bulunuldu. Bankanın bu tahmini, piyasalarda endişe yaratarak yatırımcıların dikkatini çekti.

dolar kuru

MURAT MURATOĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN DOLAR AÇIKLAMASI

Tanınan iktisat uzmanı Murat Muratoğlu, doların değer kaybının geçici olduğunu söyleyerek, Amerikan finans kuruluşu Wells Fargo’nun doların 30 TL’nin altına ineceği yönündeki tahminlerini sorguladı. Muratoğlu şu ifadeleri kullandı: “Koskoca banka, yolla o zaman bütün müşterilerin paralarını bozdur, 32 liradan kazancını alırsın, gelecek seneye 30 liranın altına doları sayarsın, kat be kat dolarları yer mi? Rapor yazarken yiyor ama. Bir de bunlara para ödüyorlar. Biz Türk Lirası değerli diyoruz, bu işi bir süre bu kadar götürebilirsin, doları tutabilirsin bir süre daha ya da serbest bırakabilirsin, şu anda doları tutma kudretleri var ve hatalı da olsa bu yola devam edecekler. Maalesef, bu tarz raporlar da onlara gaz veriyorlar, haliyle bu aralar Türk lirasının faizi ile birlikte dolardan fazla getireceği aşikar.”