Dolar kurunda böylesi ilk kez oluyor! 10 doları olan bile şaşıp kalacak

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2021 yılı Aralık ayında başlattığı Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasında 30 haftalık düşüş serisi sona erdi. Detaylar haberimizde...

Dolar kurunda böylesi ilk kez oluyor! 10 doları olan bile şaşıp kalacak

Halk TV'nin haberine göre, ekonomi yönetimindeki huzursuzluk, Kur Korumalı Mevduat (KKM) uygulamasındaki son düşüşün ardından arttı. Uzmanlara göre, seçim sonrasında yeni adımların atılması gerekiyor; aksi takdirde yatırımcıların yeniden döviz tevdiat hesaplarına yönelebileceği ve bu durumun Türkiye için yeni bir dolar krizi riski taşıyabileceği uyarısında bulunuldu.

KKM'deki 74 milyar dolarlık mevduatın önemli bir kısmının döviz mevduat hesaplarına kayması, dolar kuru üzerinde büyük bir baskı oluşturabilir. Bu durum, Türkiye'de yeniden bir dolar krizi yaşanmasına neden olabilir. Uzmanlar, KKM'den çıkışları teşvik etmek için 1 Nisan tarihi itibarıyla kısıtlayıcı adımların parça parça atılmasını bekliyor.

KUR KORUMALI MEVDUAT UYGULAMASI SEÇİMDEN SONRA KALKIYOR MU?

Dolarda Bir İlk Yaşandı 6

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek liderliğindeki yeni ekonomi yönetimi, KKM uygulamasında tasfiye adımlarını sürdürüyor. 1 Nisan tarihi itibarıyla ekonomik adımlarda normalleşme beklentileri bulunuyor. Özellikle dövizden dönüşümlü hesaplar için parça parça kısıtlayıcı adımların gelmesi ve bu yolla uygulamadan çıkışların teşvik edilmesi bekleniyor.