Dolar Kuruna İsyan Etti 

Dolar kuruna isyan etti. İhracatçılardan döviz ile ilgili uyarılar geliyor. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği  Başkanı Rüstem Çetinkaya dolar kuruyla ilgili şikayetlerini dillendirdi. Doların ne kadar olması gerektiği açıkladı. Detaylar haberimizde…

Dolar Kuruna İsyan Etti 

İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanından dolar kuruyla gündem yaratacak açıklamalar.  
Çetinkaya’nın dolar kuruyla açıklamaları ise şöyle;

İhracatta yılın ilk yarısında, %25 büyüyen ve yıl sonunda 7,5 milyar dolara ulaşmayı planlamış madencilikte, Avrupa, ABD ve dünyadaki olumsuz gelişmeler, Çin’deki salgının ekonomik boyuttaki etkilerinin devam etmesi, maliyetlerin yükselmesi, olağanüstü durumlar, dolar kurunda bir türlü istenilen seviyeye ulaşılamaması nedenleriyle ciddi kayıplar oldu.


Sektörde İstihdam Kaybı Yaşanacak
Dünyadaki öngörülemez bu olağanüstü gelişmeler, olumsuz durumlar nedeniyle yaşanan kayıpların da etkisi ile bu seneyi % 9,5’luk artış, 6,5 milyar dolar ihracat ile kapatabilecek olan madencilik sektörü, 2023 yılının ilk yarısında da artış olmasını ön görmüyor. İstanbul Maden İhracatçıları Birliği (İMİB) Başkanı Rüstem Çetinkaya, bu şartların yarattığı olumsuz durumların etkisi ile de, sektörde istihdam kaybı yaşanabileceğini ileri sürerek açıklamalarda bulundu.