Dolar Kuru ve Altın Kritik Seviyeyi Geçti (Neden Yükseliyor - Tahmin)

Son dakika haberi: Piyasalarda öğleden sonra flaş hareketlilik başladı. Dolar kuru ve altın fiyatları kritik seviyeyi aşarken , altın ile ilgili kritik bir tahmin yayımlandı.

Dolar Kuru ve Altın Kritik Seviyeyi Geçti (Neden Yükseliyor - Tahmin)

Altın ve dolar kritik seviyeleri geçti.

Piyasalar, FED 'in faiz kararının ardından hareketlendi. Önceki gün akşam saatlerinde açıklanan faiz kararı sonrası dolar kuru aşağı yönlü seyir izlerken altın yükselmeye başlamıştı.

FED FAİZİ SABİT TUTTU

Fed 'in Haziran 2020 toplantısında faiz indirim ya da artırım kararı çıkmadı. Amerikan Merkez Bankası faizi 0 ile 0.25 bandında tuttuğunu açıkladı.

DOLAR KRİTİK SEVİYEYİ GEÇTİ

Fed kararı sonrası bir miktar düşen ve 6.77 TL 'ye gerileyen dolar kuru, bugün öğleden sonra yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru 6,8 TL seviyesini geçti ve 6,8333 TL seviyesinde sabitlendi. 

İşte dolar kurunda bugün öğleden sorna yaşanan artış.

GRAM ALTIN YÜKSELDİ

Öğle saatlerinden sonra gram altında da yükseliş meydana geldi. Sabah saatlerinde 376 TL seviyelerinde seyreden gram altın , kapanışa doğru yükselmeye başladı ve kritik 380 TL sınırını geçerek 383 TL 'ye yükseldi. 

Gram altında yaşanan yükseliş şu şekilde:

ÇEYREK - CUMHURİYET ALTIN NE KADAR?

Çeyrek altın 615 TL 'ye alınıp 620 TL 'ye satılıyor.

Cumhuriyet altını 2515 TL 'ye alınıp 2536 TL 'ye satılıyor. 

22 ayar bilezik gram fiyatı ise alışta 348 , satışta 352 TL.

KRİTİK ALTIN TAHMİNİ YAYIMLANDI

Yatırımcıların beklediği altın tahmini yayımlandı. Goldman Sachs tarafından yayımlanan tahminde 1742 dolar seviyesinde olan altın ons fiyatının 1800 dolara çıkacağı bildirildi. Öte yandna FED 'in enflasyon hedefine ulaşmaması durumunda altın ons fiyatının 2 bin dolara kadar çıkabileceği bildirildi. 

Aralarında Jeffrey Currie'nin de bulunduğu Goldman Sachs Group analistlerinin e-posta notunda şu ifadelere yer verildi: "Baz senaryomuz olmamakla birlikte altını 2 bin doların üzerine taşıyabilecek, enflasyonun hedefi aşmasına ilişkin kuyruk riski görüyoruz."

Notta, şokun kısa vadede tartışmasız bir şekilde deflasyonist olmasına rağmen, iş gücü piyasasındaki toparlanmanın yukarı yönlü sürpriz yapması durumunda güçlü tüketici dengeleri ve daha fazla mali teşvik yüksek enflasyonu işaret ediyor." dedi. Ytd.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA