Dolar Kuru ve Altın Fiyatlarında Sert Düşüş (Neden Düşüyor?)

Piyasalardan son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre dolar kuru ile altın fiyatlarında hızlı düşüş başladı. İşte piyasalardan alınan son dakika verileri ve dolar ile altın fiyatlarında son durum .

Dolar Kuru ve Altın Fiyatlarında Sert Düşüş (Neden Düşüyor?)

Son dakika : Dolar ve gram altında sert düşüş.

Türkiye 'de piyasalar kapalı ama küresel piyasalar işleme devam ediyor. Küresel piyasalarda işlemler devam ederken piyasalardan alınan son dakika verilerine göre gram altın ile dolar kurunda hızlı düşüş başladı.

DOLAR KURU

Güne 6.81 TL seviyesinden başlayan dolar kuru , öğle saatlerine doğru düşmeye devam etti. Öğleden sonraki saatlerde de düşüş devam ediyor. 

Dolar 6.81 TL 'den 6.75 TL 'ye düştü. İşte değişim grafiği:

ONS ALTIN

Altının ons fiyatında da düşüş yaşandı. Sabah saatlerinde 1730 dolar seviyesinde olan ons , öğle saatlerinden sonra da düşüşünü sürdürdü ve 1722 dolar seviyesini gördü. 

İşte altın ons fiyatında değişim grafiği:

GRAM ALTIN

Altının ons fiyatında ve dolar kurunda yaşanan düşüş sonrası gram altında sert düşüş görüldü. Sabah saatlerinde 380 TL seviyesinde olan gram altın 374 TL seviyesine kadar geriledi. 

İşte gram altında yaşanan değişimin grafiği:

ÇEYREK ALTIN

Çeyrek altın ise 608 TL 'den alınıp 613 TL 'ye satılıyor. 

ALTIN NEDEN DÜŞÜYOR?

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamada koronada en kötünün geride kaldığı ve ekonomilerin yeniden açılarak normalleşme sürecinin başlayacağına ilişkin beklentilerin risk iştahını artırdığı bildirildi.

Bugün, yurt içinde piyasaların tatil olduğunu, yurt dışında ABD'de konut fiyat endeksi ve tüketici güveni verilerinin takip edileceğini ifade eden analistler, teknik açıdan altının ons fiyatında 1.715 doların destek 1.740 doların direnç olarak öne çıktığını, gram altında ise 375-385 lira bandının izleneceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA