Dolar Kuru ve 24 Ayar Gram Altında Gece Yarısı Yükseliş Başladı: İşte Son Fiyatlar ve Nedeni

Son dakika haberi: Dolar ile altın fiyatlarında gece yarısı hareketlilik başladı. Piyasalardan gelen son dakika bilgileri ve döviz ile altında son durum yazımızda.

Dolar Kuru ve 24 Ayar Gram Altında Gece Yarısı Yükseliş Başladı: İşte Son Fiyatlar ve Nedeni

Dolar ve altın gece yarısı yükselmeye başladı.

Dolar ve altın piyasasından son dakika haberleri geldi. Gelen bilgilere göre gece yarısı dolarda da altın fiyatlarında da yükseliş başladı. 

GÜN İÇİNDE YATAY SEYİR

Gün içinde dviz kuru ile altın fiyatlarında yatay seyir görüldü. Dolar kuru 7.02 TL seviyesinde gün içinde devam ederken gram altın 409 lira seviyesinde günü tamamlamıştı.

DOLAR YÜKSELDİ

Gece yarısına doğru dolar kurunda yükseliş başladı. Alınan son dakika bilgilerine göre dolar kritik 7.10 TL seviyesine kadar geldi. İşte dolar kurunda bugün yaşanan değişimin grafiği:

Euro kuru ise 8,63 lira seviyesinde işleme devam ediyor. 

GRAM ALTIN

Gün içinde 409 TL seviyelerinde seyreden gram altın, ons destekli yükselişine başladı. Geçen hafta 1780 dolar seviyesinde olan ons, bugün 1805 dolara yükseldi. Gram altın ise az önce 412 liraya yükseldi. 

İşte gram altın fiyatında yaşanan yükselişin grafiği:

Çeyrek altın fiyatı ise 667 lira seviyesindei.

Altın fiyatları, Fed Başkanı Jerome Powell’ın Amerika Kongresi’nde yapacağı sunum öncesinde yükselişe geçti. sunumun başlaması ile yükseliş biraz daha arttı.

Powell, merkez bankasının yarı yıllık para politikası raporunu 23 Şubatta ABD Kongresi’ne sunacak. Fed Başkanı böyle bir raporu genelde yılda iki kez Senato Bankacılık Komitesi ve Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi’ne sunuyor.