Dolar Kuru Sektörde Şoka Sebep oldu! Pompadaki İndirim Sıfırlandı

Akaryakıt piyasalarında dolar kuru şaşkınlığı yaşanıyor. Sektör, motorinde birkaç gün içerisinde 10 kuruş indirim hazırlığı yaparken, bir anda uluslararası piyasalarda ürün fiyatları ve yurt içinde dolar kuru artış gösterdi.

Dolar Kuru Sektörde Şoka Sebep oldu! Pompadaki İndirim Sıfırlandı

Dolar Kuru Sektörde Şoka Sebep oldu! Pompadaki İndirim Sıfırlandı

Akaryakıt piyasalarında dolar kuru şaşkınlığı yaşanıyor. Sektör, motorinde birkaç gün içerisinde 10 kuruş indirim hazırlığı yaparken, bir anda uluslararası piyasalarda ürün fiyatları ve yurt içinde dolar kuru artış gösterdi. Motorinin uluslararası fiyatlarında yüzde 5 artış görüldü.Dolar kuru, gece yarısından sonra 5 TL 85 civarına kadar artarkan, saatler geçtikçe kurun gevşediği 5 TL 46 kuruşa gerilediği görüldü. Bu artış, olası 10 kuruşluk indirimi de sıfırlamış oldu.  Habertürk'te yer alan habere göre, gerek motorin, gerekse de benzin fiyatlarında artış yönlü bir trend dolar kuruyla birlikte geldi. 

Reuters'a konuşan bir ekonomist, gece saatlerinde bakıldığında 6 seviyesi üzerinden birkaç milyon dolar hacimle işlem gerçekleştirildiğini, bunun da piyasalarda spekülasyonu beraberinde getirdiğini belirtti. Apple tarafından açıklanan karlılık tahminleri sonrası küresel büyümenin yavaşladığına dair artarn endişeler asya para birimlerinde de düşüşte etkili oldu. Apple, Çin ekonomisindeki zayıflama sebebiyle 20 sene sonra ilk kez kar tahminlerini aşağı yönlü revize etti. Bloomberg Dolar Spot endeksi dün 0.3 artış sonrası 0.2 oranında düştü. 10 yıllık ABD tahvil faizi ise 1 baz puan yükseliş gösterdi.  Dolar, won karşısında yüzde 0.7 , yuan ve ringit karşısında yüzde 0.1 oranında yükseldi.