Dolar kuru o tarihte şakkadanak düşecek! Dev banka dolar sahiplerinin uykularını kaçıracak

Dolar üzerinde yapılan tahminlerle beraber aniden yaşanacak düşüşe değinildi. ABD'li banka Wells Fargo, ekonomi üzerinde para politikasına dair önemli açıklamalarda bulundu.

Dolar kuru o tarihte şakkadanak düşecek! Dev banka dolar sahiplerinin uykularını kaçıracak

31 Mart yerel seçimlerinin sonrasında TL üzerine dair uluslararası kurumların yeni beklentileri gündeme gelmeye başladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın ortak düşüncüler ile şekillenen raporlarda her ne kadar yıl sonu Dolar/TL kuru için 40 TL seviyelerine geleceğine dair tahminler yapıldı.
dolar düşüşü
ABD'nin ünlü bankası Wells Fargo'dan birçok beklentinin tam tersi olan açıklamalarda bulunurken doların o tarihte 30 TL'nin altında yer alacağını belirtti. Türkiye üzerinden yayınlanan raporla beraber 21 Mart tarihinde 500 baz puanlık faiz artışında kararının güçlü parasal sıkılaşma mesajı olduğuna değinilirken TL üzerinde kademeli yükselişlerin pozitif olarak ilerlediği görüldü. Fargo tarafından yayımlanan rapor üzerine dolar üzerinde yıl sonundan bu zamana kadar ufak hareketlerle düşüşe geçilirken 2025 yılının ortalarıyla beraber 30 TL'nin altına sarkacağı bilgisi düşünülmektedir.