Dolar Kuru ile Gram-Çeyrek Altın Fiyatı Sert Düştü

Merkez Bankasının faiz indirimi sonrası yükselişe geçen dolar ile altın piyasası, Fed 'in faiz indirimi yapacağı beklentisi üzerine düşüşe geçti. Gün içinde sert düşüş yaşayan dolar ile altında son fiyatlar haberimizde.

Dolar Kuru ile Gram-Çeyrek Altın Fiyatı Sert Düştü

Son dakika haberi: Dolar ile gram altında sert düşüş.

Ekim 2019 Fed toplantısı için ger isayımda son günlere gelinirken dolar ile altın fiyatlarında düşüş devam ediyor. Sabah saatlerinde başlayan düşüş eğilimi öğleden sonra hızlandı ve dolar kuru ile altın fiyatları kritik seviyelere geriledi.

FED TOPLANTISI 29-30 EKİM 2019 'DA

Amerikan Merkez Bankası 29 ve 30 Ekim 2019 günlerinde toplanacak ve politika faizini belirleyecek. Trump 'ın baskıları sonrası geçtiğimiz dönem politika faizinde indirime giden Fed 'in , Çarşamba günü faizde bir indirim daha yapması bekleniyor. Bloomberg 'in, 40 ekonomistin katılımı ile düzenlediği anketinde Fed 'in 25 baz puanlık bir indirim yapacağı sonucu çıktı. 

DOLAR KURU KRİTİK SEVİYEDE

Sabah saatlerinde 5.78 TL seviyesinde olan dolar kuru, piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 5.71 TL seviyesine kadar geriledi. Gün içinde Fed 'in faiz beklentisi nedeniyle yaşanan düşüşün devam edeceği bildiriliyor. 

İşte dolar kurunda gün içindeki değişim >>

Euro kuru ise 6,34 TL seviyesine kadar geriledi.

ALTIN FİYATLARI

Döviz kurları ile paralel olarak altın fiyatlarında da düşüş meydana geldi. Sabah saatlerinde 279 TL seviyesinde olan gram altın, piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 4 TL 'lik bir değer kaybetti ve 275 TL seviyesine kadar geriledi. 

Çeyrek altın ise 441 TL 'den alınıp 446 TL 'den satışa sunuluyor. 

1829 TL 'den alıan Cumhuriyet altını 1857 TL 'den satılıyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA