Dolar Kuru Enflasyon Sonrası Yükselişe Geçti-Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika haberi: Dolar kuru, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçti. İşte piyasalarda son durum ve döviz kuru ile güncel altın fiyatları.

Dolar Kuru Enflasyon Sonrası Yükselişe Geçti-Güncel Döviz Kuru ve Altın Fiyatları

Son dakika: Enflasyon sornası dolar yükselmeye başladı.

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar kuru, son günlerdeki dalgallı seyrini bugün yükselişe bıraktı. Sabah saatlerinde 5,95 TL seviyesine kadar düşen dolar kuru, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından yükselişe geçti.

ENFLASYON RAKAMLARI

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan son açıklamada Nisan 2019 enflasyon rakamlarına yer verildi. TÜİK tarafından yapılan açıklamada enflasyon rakamları şu şekilde verildi:

"TÜFE'de (2003=100) 2019 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre %1,69, bir önceki yılın Aralık ayına göre %4,00, bir önceki yılın aynı ayına göre %19,50 ve on iki aylık ortalamalara göre %19,39 artış gerçekleşti."

İşte enflasyondaki deişim grafiği >>

DOLAR YÜKSELİŞTE

Enflasyon rakamları sonrası dolar kuru 6 TL seviyesine kadar geldi. 5.95 TL seviyesinde olan dolar kuru , 5.97 TL seviyesine kadar yükseldi ve bu seviyede seyir gösterdi. İşte dolar kurunda son 10 günlük değişim grafiği >>

2019 'UN REKOR SEVİYESİ

2019 yılında dolar kuru 5.98 ile bugün rekor kırdı. 

ERDOĞAN 'IN AÇIKLAMASI

Erdoğan , önceki gün yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Yaptırım tehditleri, Türkiye ile meselesi olan çevrelerin boş durmayacağını açıkça gösteriyor. Ama artık biz de onların şifrelerini çözdük, nasıl tedbir alacağımızı öğrendik. Bundan sonra öyle çok can yakıcı dalgalanmaların ortaya çıkması kolay kolay mümkün değildir.”

EURO KURU

Dolar kurunun tersine euro kuru bugün düşüşe geçti. Sabah saatlerinde 6,68 TL seviyesinde olan Euro kuru 6.65 TL 'ye düştü.

ALTIN FİYATLARI

Gram altın, çeyrek altın, cumhuriyet altını fiyatlarında son durum şu şekilde;

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA